Home » Sănătate » Ce trebuie să facă o persoană dacă s-a infectat cu Covid după prima doză a vaccinului. Precizări importante de la medic

Ce trebuie să facă o persoană dacă s-a infectat cu Covid după prima doză a vaccinului. Precizări importante de la medic

Stan Nicu / 26.01.2021, 20:59
Ce trebuie să facă o persoană dacă s-a infectat cu Covid după prima doză a vaccinului. Precizări importante de la medic

S-a aflat ce trebuie să facă o persoană dacă s-a infectat cu Covid după prima doză a vaccinului. Cei ce au avut această neșansă trebuie să ia la cunoștință precizările importante de la medic.

Ce trebuie să faci dacă te-ai infectat cu coronavirus după ce ai fost vaccinat. Recomandările medicilor

Ce trebuie să facă o persoană dacă s-a infectat cu coronavirus după ce i s-a prima doză a vaccinului anti-COVID. Riscul infectării cu coronavirus după administrarea primei doze de vaccin există, după cum au anunțat medicii.

Astfel, coordonatorul campaniei privind vaccinarea împotriva coronavirus, dr. Valeriu Gheorghiţă, a informat marţi că studiile arată că o persoană infectată după ce a fost vaccinată cu prima doză de vaccin trebuie să aştepte vindecarea, iar la circa o lună poate face rapelul, respectiv cea de-a doua doză de vaccin sau poate relua schema de vaccinare completă.

Reluarea schemei de vaccinare este recomandată a fi reluată de la început în cazurile în care au trecut 42 de zile de la vaccinare

Chiar astăzi am emis o instrucţiune în acest sens. Dacă o persoană este depistată, dacă este diagnosticată cu infecţie SARS-CoV-2 după efectuarea primei doze, evident că se aşteaptă vindecarea bolii şi la un interval de circa o lună de zile se poate efectua rapelul sau se reia schema complet, dacă perioada dintre prima doză şi doza de rapel depăşeşte intervalul de 6 săptămâni, de 42 de zile”, a afirmat doctorul militar Valeriu Gheorghiţă, potrivit agerpres.ro.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că americanii nu recomandă reluarea schemei complete pentru persoanele care s-au infectat după prima doză de vaccin.

Doză de rapel sau reluare tratament?

În momentul de faţă, comisia ştiinţifică din România pledează pentru reluarea schemei complete, repet, dacă intervalul dintre prima doză şi următoarea depăşeşte cele 6 săptămâni. La acest moment, lucrurile sunt în dezbatere, am cerut un punct de vedere oficial şi de la compania Pfizer, având în vedere că datele de eficacitate la acest moment sunt disponibile pentru administrarea celor două doze.

Împreună cu compania Pfizer şi împreună cu comisia ştiinţifică vom lua decizia potrivită, dar, da, se recomandă cel puţin doza de rapel la aceste persoane”, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiţă.

Americanii recomandă purtarea a două măști, în contextul tulpinii mai periculoase

Pe de altă parte, Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, recomandă purtarea a două măști de protecție, în contextul apariției noii tulpine în Marea Britanie, formă de coronavirus care este mult mai transmisibilă, dar și mai mortală.

Dacă aveţi o acoperire cu un singur strat, puneţi peste un alt strat, este probabil mai eficient”, a declarat Anthony Fauci.

Ieșirea la cumpărături, riscantă

Odată cu apariția noilor tulpini mersul la magazin a devenit mult mai riscant. Prevenirea escaladării pandemiei se traduce printr-o vigilenţă suplimentară.

Dacă ne-am gândit că mersul la magazin a fost relativ sigur, există o probabilitate mai mare de a lua coronavirusul prin aceste activităţi zilnice”, a spus Leana Wen, adăugând că purtarea măştilor de protecţie mai de calitate, precum și reducerea ocaziilor în care ieşim la cumpărături sau în spaţii aglomerate în interior pot fi mai mult decât benefice în această perioadă.