Cum alegi corect lămâile suculente. 7 secrete pe care e bine să le știi. Lămâia este un fruct prezent în alimentația noastră, indiferent de sezon. Fie că preparăm vara o limonadă sau iarna un ceai, lămâia are rolul de îmbunătăți gustul și nu numai. Cel mai adesea, atunci când cumpărăm lămâi, nu stăm să le analizăm în detaliu, ci le alegem pe cele mai mari pentru a fi mai suculente. Total greșit, spun specialiștii. În acest articol vei afla cum alegi corect lămâile suculente.
Există numeroase criterii după care trebuie să te orientezi atunci când cumperi o lămâie. Dacă are un aspect fizic plăcut, este mare și are o culoare aprinsă de galben, nu înseamnă că este cea mai bună și cea mai aromată. În continuare vă vom prezenta șapte secrete pe care e bine să le știi dacă vrei să te bucuri de calitatea și cantitatea acestor citrice extraordinare.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Așa cum spuneam și mai sus, aspectul fizic s-ar putea să vă păcălească. Atunci când achiziționați o lămâie trebuie să țineți cont de acest aspect determinant. O lămâie mare, cu siguranță, are coaja destul de groasă și poate constitui o parte semnificativă din greutatea întregului fruct. Așadar, alegeți o lămâie mai mică și mai moale. Garantat este mai suculentă!
Cumpără întotdeauna o lămâie de culoare galben ușor închis, deoarece sucul este mult mai aromat. Culoarea îți poate indica cam cât de copt este fructul și acest aspect este important și la gust. Acest criteriu al culorii nu este unul foarte sigur, deoarece mai multe citrice sunt tratate chimic pentru a arăta mai proaspete.
Lămâile proaspete ar trebui să aibă o strălucire aparte. Specialiștii recomandă să nu acordăm o mare importanță intensității culorii, ci doar strălucirii ei. De asemenea, fructele proaspete transmit o aromă specifică, plăcută și cu un miros deosebit.
Cele mai bune lămâi sunt cele care au coaja netedă și uleioasă. Aspectul trebuie să fie de un galben strălucitor, fără pete verzi. Citricele vor rezista până la o săptămână la temperatura camerei și până la două sau trei săptămâni în frigider.
Este important să alegem lămâile moi, dar nu foarte moi. O astfel de lămâie arată faptul că nu a fost ținută în condiții optime, iar sucul nu va avea o aromă de calitate.
Este mai indicat să cumpărați o lămâie care are o piele mai rigidă. Miezitatea pielii arată faptul că acest fruct particular este suprarezervat.
Este bine să alegi o lămâie mai grea, deoarece cantitatea de suc este mai mare.
Lămâile pot fi păstrate pentru o perioadă de patru sau șase săptămâni într-un loc uscat, întunecos și răcoros. Temperatura potrivită de depozitare este de zece grade Celsius. Locul ideal pîn care poți ține lămâile este undeva în lada de jos sau într-un spațiu de pe ușa frigiderului.
Dacă îți dorești să nu se deshidrateze, lămâile se pun în pungi de plastic perforate. În acest mod se împiedică formarea umezelii. O jumătate de lămâie se păstrează în următorul fel: se acoperă pulpa cu folie de aluminiu sau folie de plastic, pentru a nu se deshidrata. O poți folosi în maximum trei zile.