Home » Sănătate » Cum scapi de tuse și durere în gât. Remediul simplu și natural care te salvează

Cum scapi de tuse și durere în gât. Remediul simplu și natural care te salvează

Alexandru Cazacu / 20.02.2021, 12:52
Cum scapi de tuse și durere în gât. Remediul simplu și natural care te salvează

Odată cu venirea sezonului rece, apar și răcelile care ne dau bătăi de cap și stări neplăcute. Unele dintre senzațiile cele mai deranjante care vin cu acestea sunt tusea și durerea în gât. Mai departe, noi vă prezentăm un remediu foarte simplu și natural prin care poți scăpa de acestea.

Cum scapi de tuse și durere în gât

O metodă simplă pentru a scăpa de aceste senzații specifice răcelilor este gargara cu apă sărată, deoarece sarea este un dezinfectant natural care ajută la prevenirea și totodată la tratarea infecțiilor locale.

Oamenii de știință din Statele Unite au făcut un studiu pe 400 de voluntari sănătoși, care au fost monitorizați timp de două luni de zile în timpul iernii. Jumătate dintre persoanele care au participat la studiu obișnuiau să facă gargară cu apă sărate de trei ori pe zi. Așadar, s-a constatat reducerea cu 40% a infecțiilor respiratorii în raport cu grupul de control.

Ce afecțiuni pot fi tratate prin gargara cu sare

Gargara cu sare poate fi un remediu simplu pentru mai multe afecțiuni. Mai departe, veți afla câteva dintre beneficiile gargarei cu sare.

Poate trata durerile în gât

Gargara cu apă sărată este foarte eficientă în tratarea durerilor de gât. Asta deoarece apa sărată ajută la neutralizarea acizilor din gât, restabilind un pH neutru. Astfel inflamația și durerea se vor reduce. Pentru a face corect această procedură, trebuie doar să amesteci un sfert de linguriță de sare într-o cană cu apă și să faci gargară de trei ori pe zi.

Gargara cu apă sărată, benefică împotriva tusei

De asemenea, acest procedeu ajută și împotriva tusei. Excesul de mucus din țesuturile inflamate de la nivelul gâtului vor dispărea cu ajutorul apei sărate. În acest fel, tusea se va calma. Gargara cu apă sărată permite dizolvarea mucusului, însă nu trebuie să folosești apă rece.

Elimină respirația urât mirositoare

Datorită faptului că sarea acționează ca un dezinfectant natural, va avea efect și asupra bacteriilor din gură. Așadar dacă vrei să scapi de respirația neplăcută, poți să faci o gargară cu sare. Trebuie doar să adaugi câteva picături de ulei esențial în apa cu sare și vei remarca că ai o respirație proaspătă.

Cum scapi de tuse și durere în gât
Cum poți scăpa de tuse și durere în gât

Gargara cu sare calmează durerile dentare

De asemenea, gargara cu sare poate fi foarte benefică și în cazul durerilor de dinți. După cum spuneam mai sus, sarea acționează ca un dezinfectant natural și poate lupta și cu bacteriile care provoacă dureri dentare.

Poate trata ulcerațiile orale

Pe lângă toate beneficiile pe care le-am prezentat mai sus, gargara cu apă sărată poate fi de ajutor și împotriva rănilor sau a ulcerațiilor orale. Sarea poate reduce inflamația, iar în acest fel durerea va fi diminuată. Același efect îl are și pentru gingiile inflamate. În acest fel vei scăpa de dureri și costurile vor fi minime.

Benefică pentru infecții respiratorii

Potrivit cercetătorilor, apa cu sare poate ajuta la reducerea severității unor afecțiuni precum: răceli, gripe, bacterii din gât sau mononucleoza. Un studiu a constatat că gargara cu apă sărată este eficientă și pentru prevenirea reinfectării.