Home » Sănătate » De ce nu e bine să ții laptopul pe picioare. Explicația specialiștilor

De ce nu e bine să ții laptopul pe picioare. Explicația specialiștilor

Violeta Badea / 11.03.2021, 11:24
De ce nu e bine să ții laptopul pe picioare. Explicația specialiștilor

De ce nu e bine să ții laptopul pe picioare. Explicația specialiștilor. Obișnuiești să ții laptopul pe picioare atunci când navighezi pe internet sau urmărești un film? Dacă răspunsul este „Da”, atunci renunță cât mai repede la acest obicei! În acest articol vei afla cu ce probleme de sănătate te poți trezi din cauza acestui calculator portabil. 

De ce nu e bine să ții laptopul pe picioare

După o zi agitată de muncă, mulți dintre noi ne dorim să ne relaxăm și să ne întindem în pat. Greșeala gravă pe care o facem este aceea de a sta cu laptopul pe noi atunci când ne uităm la un film sau căutăm ceva pe internet. Oamenii de știință atrag atenția asupra acestui obicei și spun că ne putem trezi cu probleme serioase de sănătate.

Care este explicația? Ei bine, chiar dacă nu ne dăm seama, laptopul emană o căldură prea mare, aceasta poate ajunge între 40 și 50 de grade celsius. Aceasta este provocată de microprocesoarele calculatorului. Această căldură poate duce la apariția mai multor afecțiuni.

Nu este recomandat sa tii laptopul pe picioare, deoarece te poti alege cu cateva afectiuni grave
Nu este recomandat sa tii laptopul pe picioare, deoarece te poti alege cu cateva afectiuni grave
  • Dermatita

Locul laptopului nu este pe picioare, ci pe birou. Asta ne recomandă toți specialiștii. Căldura prea mare poate duce la apariția dermatitei. Primele simptome sunt: piele roșie, cu mâncărimi, mici umflături sau bășici, formațiuni cu crustă pe pielea infectată, dezvoltă un aspect umed și piele groasă, exfoliată, solzoasă sau uscată.

Cu această boală s-a confruntat și un bărbat din Marea Britanie care s-a adresat medicului, deoarece îi apăruseră câteva leziuni pigmentate pe coapse. Specialiștii au dat imediat verdictul: dermatită, iar de vină este laptopul pe care acesta îl folosea de câteva ori pe zi, pe picioare.

Acesta nu este singurul caz, un băiat, în vârstă de doar 12 ani, din Statele Unite ale Americii și-a decolorat partea de sus a unui picior după ce a ținut laptopul pe picioare câteva ore pe zi. Pe a se vindeca a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru o lungă perioadă de timp.

  • Infertilitate

Acest obicei mai poate pune în pericol fertilitatea bărbaților. Este deja cunoscut faptul că o creștere a temperaturii din zonele genitale ale bărbaților afectează serios producția de spermă. Iar temperatura ridicată a laptopului, așezat de obicei lângă scrot, poate duce la infertilitate. Problema este destul de gravă, deoarece este nevoie de o singură oră pentru ca temperatura din zona scrotului să crească cu mai mult de două grade celsius.

Acest lucru nu permite temporar producerea spermei. Însă,bărbații care folosesc laptopul pe termen lung își pot pierde cu timpul capacitatea de reproducere pe o perioadă de mai multe luni, poate ajunge chiar și la un an. Atunci când folosesc laptopul în mod exagerat, iar organele genitale sunt expuse timp îndelungat la o astfel de temperatură, efectul poate fi ireversibil.

Specialiștii ne recomandă ca atunci când dorim să stăm cu laptopul în pat sau pe canapea să folosim un dispozitiv de răcire, care se așează în partea de jos a calculatorului sau măsuțe special create pentru a utiliza laptopul într-o poziție comodă. Acestea sunt foarte utile și benefice pentru sănătatea noastră.