Home » Sănătate » Dieta Scarsdale – meniu, păreri, rezultate și cum să te menții după ce slăbești

Dieta Scarsdale – meniu, păreri, rezultate și cum să te menții după ce slăbești

Ileana Mladinoiu / 24.11.2020, 17:34
Dieta Scarsdale – meniu, păreri, rezultate și cum să te menții după ce slăbești

Dieta Scarsdale, dezvoltată de doctorul cardiolog american Herman Tarnower, își propune să facă oamenii să piardă în greutate în doar 14 zile. Desigur, în această perioadă, dieta va fi strictă, iar monitorizarea va trebui să fie minuțioasă. În anii 1970, când a fost creată, cardiologul a pus-o în aplicare pentru ca oamenii să slăbească în timp ce mănâncă alimente sănătoase precum fructe, legume și proteine ​​slabe. Aportul de carbohidrați este deosebit de limitat.

Avantajele dietei Scarsdale

Dieta hipocalorică este împărțită în 3 mese, favorizând carnea slabă. Se recomandă și consumul de apă sau alte băuturi carbogazoase fără zahăr, fără moderare. La sfârșitul celor două săptămâni, se realizează un plan de stabilizare, care să vă permită să mâncați  în continuare fără să vă îngrașați.

Dieta Scarsdale vă cere să consumați fructe și legume, cereale și fibre, lucru pe care nu îl faceți neapărat în viața de zi cu zi. Pierderea în greutate este rapid semnificativă.

Dieta este scurtă, iar meniurile nu sunt restrictive. În plus, atunci când se dau instrucțiunile care trebuie urmate pentru ca aceasta să fie benefică, se calculează toate proporțiile. Deci, nu trebuie să vă „munciți creierul” pentru a cântări toate alimentele.

Dezavantajele dietei Scarsdale

-Meniurile sunt limitate ca număr, ca atare există unele repetări ale lor, acestea putând fi obositoare.

-Persoanele care urmează această dietă riscă să sufere anumite deficiențe, deoarece viteza de slăbire este importantă.

În cele din urmă, trebuie să știți că, la fel ca toate dietele scurte, de îndată ce vă întoarceți la vechile obiceiuri alimentare puteți revedea și kilogramele în plus.

Potrivit slabsaugras.ro, “dieta nu este recomandată persoanelor ce suferă de afecțiuni cardio-vasculare; conținutul de calorii al dietei este foarte redus, putând conduce la o lipsă general de energie; absența grăsimilor și a produselor lactate poate determina un dezechilibru nutrițional în cazul în care dieta este urmată în mod frecvent sau pe o perioadă mai mare de 14 zile”.

Printre altele, dieta Scarsdale vă cere să consumați fructe și legume
Printre altele, dieta Scarsdale vă cere să consumați fructe și legume

 Păreri ale profesioniștilor despre dieta Scarsdale

În timp ce această dietă este „magică” pentru unii, profesioniștii din domeniul sănătății nu sunt întotdeauna de acord, dieta fiind adesea criticată pentru nivelul carbohidraților considerat periculos de redus, precum și pentru absența anumitor vitamine și minerale. (veți simți oboseală fizică și mentală din cauza acestor deficiențe).

Nutriționistul Beatrice de Reynal susține că:  “dieta Scarsdale, precum alte diete sărace în carbohidrați și bogate în proteine, elimină din alimentație măncarurile bogate în fibre precum și mulți nutrienți care ajută la pierderea rapidă în greutate. Deși atunci când urmați dieta veți consuma foarte puțini carbohidrați, pierderea în greutate nu se datorează acestui fapt, ci pentru că veți consuma foarte puține calorii”.

Dieta Scarsdale eliminând carbohidrații și grăsimile, concentrându-se pe aportul de proteine, duce la mai multe dezechilibre nutriționale datorate absenței virtuale a acizilor grași esențiali și a deficitului de calciu (lactatele sunt insuficiente, expunându-vă riscului de demineralizare osoasă).

În ce constă dieta Scarsdale

Exemplu de meniu al dietei Scarsdale descoperit pe site-ul i-medic.ro:

  • Pentru mic dejun: 1/2 grapefruit, o felie de pâine cu proteine, prajită, cafea sau ceai (fără zahăr, lapte sau frișcă).
  • La prânz: curcan cu felii de roșii, cafea, ceai sau suc dietetic.
  • Pentru cină: pește, salată verde.

Metoda dietei Scarsdale este foarte simplă și bine concepută. Totul este clar explicat și  detaliat în carteaCum să slăbiți 9 kilograme în 14 zile”, scrisă de dr. Herman Tarnower și Samm Sinclair Baker, aparută la editura Humanitas. Deși cantitățile dietetice nu sunt specificate de autor, cerințele de micronutrienți precum fierul, acidul folic, calciu, magneziu, vitamina E nu sunt acoperite la adulți, în special la femei .