Home » Sănătate » Rețetă de pâine de ovăz. Ai nevoie doar de 3 ingrediente

Rețetă de pâine de ovăz. Ai nevoie doar de 3 ingrediente

Violeta Badea / 10.03.2021, 09:53
Rețetă de pâine de ovăz. Ai nevoie doar de 3 ingrediente

Rețetă de pâine de ovăz. Ai nevoie doar de 3 ingrediente. Vrei să scapi de kilogramele în plus, dar ești dependent de pâine? Află că există câteva sortimente extrem de sănătoase și benefice pentru o dietă echilibrată. Noi îți recomandăm pâinea de ovăz, un preparat care se gătește foarte ușor și conține doar trei ingrediente. În acest articol vei afla, pas cu pas, cum se prepară.

Rețetă de pâine de ovăz

Pâinea de ovăz este extrem de sănătoasă, este foarte gustoasă și îi oferă organismului tău o cantitate suficientă de fibre, proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. Davă vrei să slăbești și îți este greu să renunți la pâine, atunci trebuie să încerci neapărat această rețetă. Un aspect important este că ai nevoie doar de trei ingrediente pentru a o prepara și nu vei pierde foarte mult timp prin bucătărie, deoarece se gătește rapid.

Un alt avantaj este că această pâine de ovăz este aliatul perfect în combaterea anumitor boli. De exemplu, conținutul de fibre solubile sunt foarte bune pentru reducerea colesterolului. Nu degeaba o recomandă majoritatea medicilor nutriționiști. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară.

Painea de ovaz este extrem de sanatoasa pentru organismul nostru
Painea de ovaz este extrem de sanatoasa pentru organismul nostru

Ingrediente

  • 300 de grame de făină de ovăz
  • 400 de grame de iaurt bio
  • Un pliculeț de praf de copt

Mod de preparare

Într-un bol se adaugă făina de ovăz, iaurtul și praful de copt. Toate ingredientele se amestecă foarte bine până se omogenizează. Apoi, compoziția se așează într-o tavă de copt pentru pâine. Cuptorul se preîncălzește la o tempetarură de 150 de grade.

După ce este gata, se introduce tava și se ține la copt pentru o oră și jumătate. Atenție! Lângă tava de ovăz din cuptor este important să așezăm și o tavă cu apă, deoarece pâinea se va hidrata și va ieși un preparat pufos. Pâinea de ovăz se servește rece. Este absolut delicioasă unsă cu piure de avocado, sos pesto sau unt. Trebuie neapărat să încerci! Spor la treabă și poftă bună!

Beneficiile ovăzului

Ovăzul este o sursă bogată de fibre. vitamine, antioxidanți și minerale. Este ideal să-l consumăm la micul dejun, deoarece este sățios și ne oferă energie pe tot parcursul zilei. Mai mult decât atât, datorită procesului de producție blând, aproape toate substanțele nutritive din compoziția fulgilor de ovăz rămân active. Din acest motiv, fulgii de ovăz sunt un ingredient de bază în multe preparate vegane și nu numai.

Un alt avantaj este că ovăzul nu conține gluten, dar este important să vă uitați pe ambalaj și să fie menționat acest lucru. Există posibilitatea să fi fost contaminat cu grâu în timpul procesării, așa că este mai bine să vă asigurați. Și ca să vă faceți o idee, iată ce conținut are 100 de grame de ovăz: 389 calorii, 8% apă, 16.9 grame de proteine, 66.3 grame de carbohidrați, 10.6 grame de fibre și 6.9 grame de grăsimi.

De asemenea, regăsim trei tipuri de amidon, aventramidele, compuși fenolici specifici ovăzului cu puternice proprietăți antioxidante, numeroase vitamine și minerale. Printre acestea se numără: B1, B5 și E, acidul folic, magneziul, fosforul, cuprul, fierul și zincul.