Home » Sport » 3 locuri spectaculoase de unde poți face bungee jumping în România

3 locuri spectaculoase de unde poți face bungee jumping în România

Manolică Anca / 06.08.2021, 10:03
3 locuri spectaculoase de unde poți face bungee jumping în România

Bungee jumping este una dintre activitățile care atrage tot mai mulți tineri, an de an. Adrenalina la maximum simțită în timpul saltului este greu de depășit cu vreo activitate obișnuită, de zi cu zi. Iată câteva locuri din România de unde poți face bungee jumping.

Bungee jumping, un mod inedit de a simţi adrenalina curgând prin vene

Ideea săriturilor de la mare înalțime, legat de o coardă elastică, aparține unui trib din Vanuatu. Băieții erau nevoiți să treacă o anumită probă pentru a deveni cu adevărat bărbați. Aceștia trebuiau să sară dintr-un turn, legați fiind cu liane pe care ei le alegeau din pădure. Testul era unul al curajului și al inteligenței, deoarece ei trebuiau să aleagă cele mai potrivite liane.

Și iată cum o tradiție a unui trib s-a transformat într-un sport tot mai căutat de tineri, pentru a simți adrenalina la cote maxime. Prima săritură a fost efectuată în anul 1979, de câțiva englezi. Ei s-au aruncat în gol de la aproximativ 250 de metri. Mai apoi, această activitate s-a extins pe tot mapamondul.

Locuri spectaculoase de unde poți face bungee jumping în România

Dacă ești pasionat de adrenalină la cote maxime, o săritură în gol de la zeci de metri sigur îţi va satisface pofta. Din păcate, în România nu există foarte multe locuri de unde poţi face bungee jumping, dar ai această posibilitate, în următoarele trei locații:

  •  Cheile Râşnoavei

Parcul Cheile Râşnoavei se află la doar opt kilometri de Râşnov, fiind un loc spectaculos parcă făcut de mama natură pentru sporturile extreme. Instalaţia de bungee jumping de aici este pe locul întâi în Europa de Est şi pe locul doi în Europa, după Elveţia, cu o înălţime de 137,5 de metri. Mai mult, există posibilitatea de a fi mărită până la 155 de metri, pe o distanţă de aproximativ 100 de metri, în funcţie de masa celui care se aventurează.

Bungee jumping la Cheile Râşnoavei
Bungee jumping la Cheile Râşnoavei

Instalaţia de cabluri se întinde între peretii Cheilor Râşnoavei, iar aventurierul este ridicat într-o nacelă până la înălţimea optimă. Pentru a executa săritura, se semnează în prealabil un document prin care săritorul îşi asumă răspunderea de a respecta instrucţiunile operatorilor de salt. Masa maximă admisă este de 130 de kilograme.

O săritură de la 140 de metri costă aproximativ o sută de euro, dar există şi o variantă mai ieftină: săritura de la 42 de metri, care costă circa o sută de lei. La Cheile Râşnoavei se regăseşte şi cea mai înaltă tiroliană din România, de 140 de metri înălţime şi 150 de metri lungime.

  • Locuri spectaculoase de unde poți face bungee jumping în România. Barajul Vidraru

Pe lângă priveliștile superbe oferite de Barajul Vidraru, imaginea îndepărtată a munţilor Făgăraş şi o imaginea mai apropiată a stâncilor care veghează şi se oglindesc în lac, aici mai ai posibilitatea și de a te arunca în gol, pentru o experienţă unică. Sigur, îţi trebuie o doză foarte mare de curaj pentru a te arunca în gol de la 166 de metri.

Instalația de bungee jumping a fost inaugurată în anul 2006, fiind testată de foarte mulți pasionați de sporturile extreme. Săritura se realizează de pe o platformă amplasată pe coronamentul barajului, locul fiind accesibil tot timpul anului. Restricţiile de salt apar atunci când se înregistrează temperaturi foarte scăzute în timpul iernii sau atunci când drumul de acces spre baraj este blocat.

  • Stâna de Vale

O altă locație unde poţi face bungee jumping este la Stâna de Vale, în judeţul Bihor. Happy Land Adventure Park oferă o mulțime de posibilități de distracție, precum trasee prin copaci, bob alpin, tubing, tiroliană, disc golf sau trambulină. Și această tiroliană este spectaculoasă, având o lungime de aproape 300 de metri.

În ciuda înălțimii înspăimântăroare, toți cei care își iau inima în dinți și sar mărturisesc că experiența merită din plin!