Home » Life & Style » Stațiuni de ski din Elveția. 6 ”guri de Rai” pentru iubitorii de sporturi de iarnă

Stațiuni de ski din Elveția. 6 ”guri de Rai” pentru iubitorii de sporturi de iarnă

Ileana Mladinoiu / 04.03.2021, 16:38

Schiatul este un sport complet și o formă de agrement, unde rezistența este la fel de importantă ca echilibrul sau picioarele puternice. Necesită concentrare și coordonare, iar beneficiile pe care le obțineți în urma practicării lui sunt pe măsura efortului depus.

Stațiuni de ski din Elvetia. Ce se află pe listă

O zi pe schiuri este o alternanță de eforturi intense și momente de relaxare, o adaptare constantă a corpului la altitudine și condiții extreme. Altitudinea determină organismul să producă mai multe celule roșii din sânge, compensând astfel lipsa de oxigen.

Acesta este motivul pentru care sportivii care au nevoie de rezistență, cum ar fi jucătorii de fotbal, fac cursuri de antrenament la altitudine, preferând și skiatul alpin.

Un clasament al țărilor care sunt cele mai implicate în practicarea skiului alpin, realizat de statistica.com, plasează Elveția pe primul loc, cu un procent de 35 %, urmată de Austria-34 %, Finlanda- 23 %, Norvegia-22 %, Cehia-21 %.

Stațiuni de ski pentru iubitorii de sporturi de iarnă

1.Zermatt

A fost votată cea mai bună stațiune de ski din lume, crema stațiunilor de ski, dintr-un număr de 250 de stațiuni ale acestui sport de iarnă, pentru sezonul 2018/2019, examinată din toate unghiurile de către platforma “Skigebiete-Test”. În 2015 și 2016, paradisul schiului Matterhon ocupase primul loc.

Testul nu numai că laudă noutatea celei mai înalte telecabine cu trei cabluri din lume, dar și introducerea unui sistem de prețuri care permite pasionaților de sporturi de iarnă să profite de economii semnificative rezervându-și pachetele în avans. Faptul că Zermatt este și o destinație ideală pentru familii este confirmat de premiul „Destinație familială” acordat de Federația Elvețiană de Turism.

2.Saint Moritz

Saint Moritz este cu siguranță cea mai frumoasă stațiune de ski de lux de pe planetă. Găzduiește în mod regulat cele mai mari nume de la Hollywood, precum și multe familii regale europene. Aproape 10.000 de avioane private aterizează acolo în fiecare an.

Strada sa principală, Via Serlas, este presărată cu buticuri de lux precum Chanel, Bulgari și Emilio Pucci. Și, deși cele mai multe dintre ele ajung doar să fie văzute, meritul acestei stațiuni de ski este recunoscut. St. Moritz a găzduit de două ori Jocurile Olimpice și găzduiește în fiecare an Cupa Mondială de ski.

3.Davos Klosters

Klosters este un univers dinamic și plin de viață. Oferă multe contraste care se completează reciproc. Davos Klosters este locul perfect pentru începători. Fiind cea mai sigură zonă de sporturi de iarnă acoperită de zăpadă, o primă experiență de ski în Valea Davos din decembrie până la mijlocul lunii aprilie nu ar strica nimănui.

4.Arosa

De la inaugurarea telecabinei Urdenbahn, care face legătura între Arosa și Lenzerheide, zona de ski cu 225 km de pârtii a devenit cea mai mare din Graubünden. Cuvintele cheie de aici sunt sport, relaxare, distracție. Toți membrii unei familii pot găsi o activitate de care se vor bucura între parcuri de zăpadă, grădini de zăpadă și 30 km de trasee de ski.

Școala locală de ski oferă lecții gratuite pentru copiii ai căror părinți au rezervat mai mult de două nopți la hotel. Un avantaj care face din Arosa una dintre cele mai bune stațiuni de ski familiale din Elveția.

Stațiunea oferă, de asemenea, trasee de ski iluminate ce pot fi folosite noaptea și o gamă largă de distracții pe gustul petrecăreților de noapte.

5.Grindelwald

Din ce în ce mai frecventată de nord-americani, mai puțin cunoscută decât vecinii săi austrieci și mai puțin vizitată decât faimoasa Zermatt, această stațiune are două zone de ski.

Cei 60 de kilometri de pârtii de ski alpin și 40 km de trasee de drumeții și săniuș sunt deserviți de opt teleschiuri, inclusiv o telegondolă cu trei secțiuni, care vă oferă posibilitatea să ajungeți la o altitudine de 2168 m, direct din sat. De acolo aveți acces la o plimbare până la cea mai lungă pistă de săniuș din lume (15 km).

6.Engelberg

Această superbă stațiune de ski din Valea Engelberg oferă multe activități, atât vara, cât și iarna. Zona de ski incredibilă este o stațiune calmă, însorită, cu pârtii de ski pentru toate nivelurile. De asemenea, găzduiește  Cupa Mondială de ski.

Pentru cei care nu schiază, Engelberg oferă mai multe activități, cum ar fi cursele de snowmobile. Acestea durează aproximativ 25 de minute.