Cum să alegi și cum să cureți corect un avocado. 9 beneficii pe care le are acest fruct pentru organism. Când spui avocado te gândești la sănătate! Este unic datorită beneficiilor multiple pe care le are asupra organismului uman, astfel încât nu trebuie să lipsească din regimul tău alimentar. În acest articol veți afla cum se curăță corect acest fruct exotic minunat și ce proprietăți are.
Avocado este unul dintre cele mai iubite și sănătoase fructe exotice. Acesta este folosit în diverse feluri de mâncare, rețete, dar se utilizează și pentru realizarea anumitor produse cosmetice. Fructul minune a devenit preferatul nutriționiștilor, fiind recomandat pentru curele de slăbire și nu numai.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]În momentul în care alegem un avocado trebuie să avem grijă să fie copt. Cum îți dai seama de acest lucru? Ei bine, tot ceea ce trebuie să faci este să-l apeși puțin, deoarece un avocado moale înseamnă un avocado copt. O altă procedură este să-i îndepărtezi codița de la cotor, iar atunci vei observa că fructul are culoarea verde deschis. În cazul în care avocado-ul este tare, atunci evident este mult prea crud.
Când avocado este copt se taie cu un cuțit, bine ascuțit, până la sâmbure. Apoi se mișcă cele două jumătăți stânga, dreapta și se desface în două. Pentru a scoate sâmburele este nevoie să înfigi lama cutitului pe marginea lui, apoi va ieși imediat. Cu ajutorul unei linguri, se scoate miezul și se înlătură coaja. Pulpa se stropește cu puțină lămâie pe ambele părți, deoarece așa nu va oxida.
Peste avocado puteți să adăugați ulei de măsline, ceapă roșie sau piper. De asemenea, se poate tăia în bucăți, felia sau pasa și folosi în diverse preparate.
Avocado este renumit, deoarece are un conținut ridicat de grăsimi sănătoase și o varietate de proprietăți nutriționale. Acest fruct se poate consuma în diverse salate, în diferite reţete de prăjituri, shake-uri sau în sandvișuri. În continuare vă vom prezenta nouă beneficii pe care le are acest fruct asupra organismului.
Avocado este o sursă importantă de antioxidanți pentru sănătatea ochilor. Fructul conține două substanțe esențiale: luteină și zeaxantină. Cercetătorii francezi susțin că acestea reduc riscul apariției cataractei și degenerescenței maculare în cazul vârstnicilor.
Mai multe studii au fost efectuate în diverse centre de sănătate din lume, iar acestea au arătat că consumul frecvent de avocado reduce nivelul trigliceridelor și al colesterolului. Totul datorită substanței omega 9.
Fructul are un conținut ridicat de acid folic, o vitamină B ce se găsește în legumele cu frunze verzi, cu rol important în diviziunea celulară. Această substanță are rolul de a reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Un studiu a artătat că aproximativ 68% din grăsimile care se regăsesc în 200 de grame de avocado sunt grăsimi mononesaturate.
Avocado este bogat în acid folic, iar acest lucru reduce acumularea homocisteinei în organism. Acidul folic încurajează producția de substanțe responsabile cu senzația de bine la nivel cerebral, cum ar fi serotonina și dopamina.
Avocado conține vitamina K, iar aceasta ajută la menținerea sănătății oaselor. Vitamina K are rolul de a crește absorbția calciului și de a reduce pierderea acestui mineral prin urină.
Conținutul ridicat de grăsimi mononesaturate ajută la hidratarea stratului exterior al pielii. De asemenea, conținutul mare de grăsimi omega 9 ajută la tratarea pielii uscate. Avocado mai conține vitaminele C și E, care pot ajuta la menținerea fermității și revigorarea pielii.
Fructul are numeroase beneficii asupra îmbunătățirii memoriei. Acesta conține acizi grași omega 3 și vitamina E, elemente care reduc riscul apariției acestei boli.
Avocado are proprietăţi antioxidante puternice şi împiedică declanşarea diverselor tipuri de cancer. Fructul exotic face parte din categoria alimentelor anticancerigene, fiind considerat o variantă ideală și benefică pentru a combate această boală necruțătoare, deoarece s-a demonstrat științific că acesta conține anumite substanțe anti-cancer.
Un avocado oferă în jur de șapte grame de fibre, necesare organismului pentru a menține sănătatea optimă a tractului digestiv. Astfel, conținutul de fibre insolubile curăţă colonul, previn constipaţia şi pot participa la prevenţia cancerului corolectal, în timp ce fibrele solubile reglează apetitul.