Home » Sport » Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioanele de la JO 2020. Prin ce antrenamente intense au trecut și câți bani au câștigat după ce au adus aurul olimpic pentru România

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioanele de la JO 2020. Prin ce antrenamente intense au trecut și câți bani au câștigat după ce au adus aurul olimpic pentru România

Alexandru Cazacu / 29.07.2021, 14:31
Ancuța Bodnar și Simona Radiș, campioanele de la JO 2020. Prin ce antrenamente intense au trecut și câți bani au câștigat după ce au adus aurul olimpic pentru România

Ancuța Bodnar și Simona Radiș au adus primul aur olimpic pentru România la Jocurile Olimpice 2020. Cele două sportive din echipajul de dublu vâsle au reușit și un nou record olimpic. Haideți să vedem prin ce antrenamente intense au trecut și câți bani au câștigat după ce au adus acasă aurul olimpic.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, româncele care au adus aurul olimpic de la Tokyo

Simona Radiș este din Botoșani, iar Ancuţa Bodnar este este din comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava. Fetele noastre concurează în competițiile majore începând din anul 2019. Atunci ele au și devenit vicecampioane mondiale la dublu vâsle. Ele sunt de asemenea și campioane europene, cu titluri cucerite în 2020 și 2021.

Componentele echipajului de dublu vâsle, Ancuța Bodnar și Simona Radiș au adus prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokio. Cu această ocazie, româncele au cucerit a 90-a medalie de aur din istoria participării României la JO. Sportivele noastre s-au pregătit intens pentru competiție, însă rezultatul a fost unul pe măsură.

Simona Radiș: ”Mâinile canotorilor suferă”

Cele două sportive au reușit acum să câștige aurul la Jocurile Olimpice, însă pentru a ajunge la aceste performanțe Ancuța Bodnar și Simona Radiș au muncit extrem de mult zi de zi. Încă din 2019, de când ele concurează împreună, s-au pregătit câte 11 luni pe an, fără pauze sau vacanțe, gândindu-se doar la aurul olimpic.

”Mâinile canotorilor suferă, dar nu mereu. Când începem sezonul de vâslit în special, facem bătături și sunt foarte dureroase, uneori ajungem și la carne vie în palme. Trebuie să suportăm, avem grijă de ele, ne dăm cu cremă. Uneori ne încurcă la antrenament, pentru că este foarte greu să ții rama și vâsla, dacă ai dureri foarte mari, dar noi suntem învățați cu asta și nu ne plângem. Dimpotrivă, ne mândrim cu mâinile noastre”, a explicat Simona Radiș cu ceva timp în urmă, într-un interviu pentru Steaua TV.

Antrenamentele de pe lacul Snagov au fost extrem de grele. Însă pentru sportive nu a contat, iar visul lor de a câștiga aurul olimpic le-a făcut să reziste și să ajungă la performanțele de acum. Ei bine, iată că fetele noastre sunt acum campioane olimpice.

Ancuța Bodnar și Simona Radiș, româncele care au cîștigat aurul olimpic de la Tokyo
Ancuța Bodnar și Simona Radiș, româncele care au câștigat aurul olimpic de la Tokyo

Câți bani vor câștiga Ancuța Bodnar și Simona Radiș după ce au adus aurul olimpic pentru România

Conform protocolului stabilit de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ancuța Bodnar și Simona Radiș vor fi premiate de statul român cu câte 70.000 de euro, pentru aurul obținut la Jocurile Olimpice. Mai mult de atât, cluburile de care aparțin cele două sportive pot adăuga la această sumă cu până la 50%, deci 35.000 de euro. Așadar, ele pot primi în total, 105.000 de euro, potrivit playtech.ro.

Pe lângă acești bani, fiecare dintre sportive va primi și câte o mașină din partea firmei ce a sponsorizat Team Romania, potrivit sursei citate. De asemenea, campioanele vor primi și o rentă viageră ce se acordă fiecărui sportiv român medaliat la competițiile de top, care valorează 1,5 salarii medii brute pe economie.