Home » Sport » Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis. Suma colosală

Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis. Suma colosală

Manolică Anca / 06.07.2022, 09:07
Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis. Suma colosală

La cei aproape 31 de ani ai săi, Simona Halep se poate declara o persoană împlinită. A reușit să adune o avere fabuloasă din premiile câștigate pe terenul de tenis. Iată câți bani i-au intrat în conturi de la începutul carierei și până în prezent. A reușit să o depășească pe Maria Sharapova în clasamentul all time al premiilor obţinute din tenis.

Simona Halep a fost numărul 1 mondial timp de 64 de săptămâni

Simona Halep este o jucătoare de tenis profesionistă din România. A fost numărul 1 mondial în circuitul WTA, poziție pe care a ocupat-o vreme de 64 de săptămâni. Halep a intrat pentru prima dată în top 50 mondial la sfârșitul anului 2012, a ajuns în top 20 în august 2013 și, în cele din urmă, în top 10 în ianuarie 2014. Și a rămas aici vreme de 373 de săptămâni.

A câștigat primele sale 6 titluri WTA în același an calendaristic, în 2013, fiind desemnată cea mai bună jucătoare WTA la finalul acestuia, precum și cea mai bună jucătoare a anului 2013 de către ESPN Center Court. O carieră de succes, în care a muncit extrem de mult, iar rezultatele și câștigurile au fost și continuă să fie pe măsură.

Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis

Performanțele fostului număr 1 mondial de-a lungul carierei s-au concretizat și în adevărata avere pe care aceasta a strâns-o. Ea a ajuns la un total de 38,97 de milioane de dolari, bani proveniți doar din câștigurile obținute din tenis, ceea ce o clasează pe locul trei în topul celor mai bine plătite sportive din lumea tenisului.

Cu cei aproape 39 de milioane de dolari câştigaţi în carieră ea este depăşită numai surorile Williams. Serena Williams (94.518.971 de dolari) şi Venus Williams (42.280.540 de dolari) sunt singurele care au câştigat mai mulţi bani din sportul alb.

Simona Halep
Simona Halep

Totodată, Simona Halep este prima la categoria celor mai bogate personalități din sportul românesc. La suma câștigată din tenis se adaugă și banii proveniți din contractele de imagine și publicitate, dar și din afacerile imobiliare, totalizând o avere care este estimată la 47 de milioane de euro.

Câți bani a câștigat Simona Halep după calificarea în sferturi la Wimbledon 2022

Ajunsă în sferturile de finală la turneul de Grand Slam de pe iarba londoneză, sportiva româncă a adunat o sumă frumușică de bani la această ediție. A „spulberat-o” pe Paula Badosa, cu scorul 6-1, 6-2, după un prim set care a durat doar 23 de minute. A făcut spectacol, reușind să își treacă în cont, pe lângă victorie, și cecul  în valoare de 147.000 de dolari.

Simona a câștigat până acum la turneul Wimbledon 2022 un cec în valoare de 380.000 de dolari. Iar premiile totale de la All England Club se ridică la 40,3 milioane de lire sterline. Simpla prezenţă în primul tur a fost recompensată cu 50.000 de lire sterline.

Reamintim faptul că fosta campioană la Wimbledon în 2o19 va juca în sferturile de finală împotriva americancei Amanda Anisimova (20 de ani, 25 WTA), care a trecut în optimi pe Harmony Tan, 6-2, 6-3. Scorul, la general, între cele două este de 2-1 în favoarea sportivei din țara noastră.