Câți bani va primi David Popovici, după performanța extraordinară, de la statul român. Anunțul făcut de premierul Ciucă

de:
24 06. 2022, 11:14
Câți bani va primi David Popovici, după performanța extraordinară, de la statul român. Anunțul făcut de premierul Ciucă

Deși nu a împlinit încă 18 ani, David Popovici a devenit, miercuri, dublu campion mondial la natație. În doar 48 de ore, românul a stabilit nu mai puțin de trei recorduri mondiale. Câți bani va primi de la statul român David Popovici, după performanțele extraordinare, veți afla în continuarea acestui articol. Anunțul a fost făcut chiar de către prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Câți bani va primi David Popovici, după ce a devenit dublu campion mondial

Joi, premierul Nicolae Ciucă a anunțat suma pe care David Popovici o va încasa din Fondul de rezervă a Guvernului. La doar 17 ani, înotătorul român a devenit, după cum spuneam, dublu campion mondial la natație. Astfel, David va primi de la statul român suma de 1 milion de lei.

„Astăzi, în cadrul ședinței de guvern, am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru David Popovici și, în felul acesta, am decis ca, fiind vorba despre o performanță excepțională, să avem o recunoaștere pe măsură și am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezervă al Guvernului o sumă de un milion de lei”, a declarat Nicolae Ciucă, după ședința de guvern.

David Popovici este primul înotător de după 1973 care a reușit să obțină medalia de aur la ambele probe din campionatul mondial, adică la 100 și 200 de metri liber. În 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad, americanul Jim Montgomery a mai reușit această performanță.

David Popovici, dublu campion mondial la natație

După cum am menționat și în rândurile anterioare, miercuri seară, românul a devenit dublu campion la natație, la seniori, deși încă nu a împlinit vârsta majoratului. În doar 48 de ore, tânărul înotător român a stabilit trei noi recorduri mondiale la probele de înot liber, potrivit stirileprotv.ro.

După ce a obținut aurul la proba de 200 de metri, sportivul a revenit în bazin la Budapesta, cucerind cel de-al doilea titlu mondial. Conform sursei citate, Popovici a întors al doilea, însă a reușit să câștige cursa cursa pe ultimii metri cu un avans de doar 6 sutimi de secundă.

„Sportul e cel mai bun ambasador și o populație educată în această direcție e o societate care poate răzbate și în alte direcții. Sunt un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să îi inspire pe alții”, a spus tânărul înotător.

Astfel, David a devenit un adevărat fenomen la nivel mondial, fiind primul înotător, după aproape cinci decenii, care câștigă titlul mondial la probele de 100 și 200 m liber. Părinții sportivului i-au ținut pumnii din România.

Câți bani va primi David Popovici, după performanța extraordinară, de la statul român

A ajuns la înot la vârsta de 4 ani

David a ajuns la bazin pentru prima oară în urmă cu peste 13 ani. La vremea aceea, părinții campionului mondial l-au dus la înot din două motive: pentru a-l ajuta să doarmă mai bine și pentru că avea o problemă de sănătate.

Mai exact, David avea o deformare a coloanei vertebrale, în fază incipientă. În consecință, un medic le-a recomandat părinților săi să îl ducă la înot, pentru a corecta această afecțiune a coloanei, potrivit digisport.ro.