Home » Sport » Ce avere fabuloasă a strâns Serena Williams până la 40 de ani. Motivul pentru care a decis să se retragă din tenis

Ce avere fabuloasă a strâns Serena Williams până la 40 de ani. Motivul pentru care a decis să se retragă din tenis

Alexandru Cazacu / 10.08.2022, 12:17
Ce avere fabuloasă a strâns Serena Williams până la 40 de ani. Motivul pentru care a decis să se retragă din tenis

Veste nu tocmai bună pentru fanii uneia dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurile, Serena Williams. La vârsta de 40 de ani, sportiva de origine americană se retrage din tenis. Ce avere a strâns Serena Williams de-a lungul carierei sale și care este motivul pentru care a decis să se retragă din tenis, puteți afla în continuarea acestui articol.

Serena William și-a anunțat retragerea din tenis

În cadrul unui articol publicat joi în revista Vogue, Serena Williams a anunțat că se retrage din tenis. Se pare că celebra jucătoare de tenis vrea să se concentreze acum pe alte lucruri care, după cum spune sportiva, sunt importante pentru ea.

„Nu mi-a plăcut niciodată cuvântul „retragere. Poate că cel mai bun cuvânt pentru a descrie ceea ce fac este „evoluție”. Sunt aici să vă spun că evoluez mai departe de tenis, spre alte lucruri care sunt importante pentru mine”, a scris Serena Williams, potrivit CNBC.

Serena Williams este considerată a fi una dintre cele mai mari sportive a tuturor timpurilor. Ea a fost nr. 1 mondial vreme de nu mai puțin de 319 săptămâni. De asemenea, Williams a câștigat 23 de titluri de Grand Slam. În articolul menționat, jucătoarea de tenis a spus că va da totul la US Open, însă după finalul competiției viața sa va luat o altă turnură.

Ce avere a strâns Serena Williams până la 40 de ani

Sportiva va împlini luna viitoare vârsta de 41 de ani. În toată cariera sa, Serena a reușit să obțină 73 de titluri la simplu și 23 de titluri la dublu. De asemenea, ea a reușit să adune, din tenis, o avere estimată la 94 de milioane milioane de dolari. În schimb, valoarea totală a averii sale ajungea, în 2021, la 240 milioane de dolari.

„De obicei, îmi investesc banii. Sunt cea mai plictisitoare persoană. Nu îi cheltui, ci îi investesc. Nu am fost bună în a ști cum să mă răsplătesc, învăț asta acum. M-am gândit la niște bijuterii,” spunea Serena Williams pentru People, în urmă cu doi ani.

De lungul anilor, Serena William a avut sponsorizări de la companii de renume, cum ar fi: Nike, Audemars Piguet, Away, Beats, Bumble, Gatorade, Gucci, Lincoln, Michelob, Nintendo, Wilson Sporting Goods și Procter and Gamble.

Ce avere a strâns Serena William
De ce se retrage Serena Williams din tenis

Motivul pentru care se retrage din Tenis

După cum spuneam, Williams se va retrage după US Open, competiție care se va desfășura de la sfârșitul lunii august și până în septembrie. „Nu știu dacă voi fi pregătită să câștig New York. Dar o să încerc”, a spus ea.

„Trebuie să mă concentrez pe a fi mamă, pe obiectivele mele spirituale și, în sfârșit, să descopăr o Serena diferită, dar emoționantă. Voi savura aceste săptămâni viitoare”, a scris Serena, marți, într-o postare pe Instagram.

În anunțul său, Serena Williams a vorbit despre familie, scriind că fiica ei, care are aproape cinci ani, vrea să fie o soră mai mare. „Nu mi-am dorit niciodată să fiu nevoită să aleg între tenis și o familie”, a mai scris ea în articolul respectiv. Reamintim că celebra jucătoare de tenis este căsătorită cu Alexis Ohanian, fondatorul Reddit.