Home » Sport » Cine este Ansu Fati, noul decar al echipei FC Barcelona

Cine este Ansu Fati, noul decar al echipei FC Barcelona

Cojocaru Cristian / 01.09.2021, 17:19
Cine este Ansu Fati, noul decar al echipei FC Barcelona

După plecarea lui Leo Messi de la FC Barcelona, tricoul cu numărul zece al echipei a fost lăsat liber. Acum, Ansu Fati este noul decar al echipei din Barcelona.

Ansu Fati este noul decar al FC Barcelona

Leo Messi în vârstă de 34 de ani a hotărât să plece de la una dintre cele mai puternice echipe de fotbal din Europa, FC Barcelona. În semn de omagiu, suporterii catalani au dorit retragerea tricoului cu numărul 10 care era purtat de Messi. Regulamentul din La Liga a făcut ca acest să fie imposibil, astfel că o adevărată luptă a fost dată între jucătorii echipei pentru titlul de ”noul Messi” .

Urmașul marelui jucător este Ansu Fati în vârstă de 18 ani, fiind noul număr zece al Barcelonei. Dintre contracandidații lui Ansu putem enumera pe Coutinho și Pedri, însă tânărul a câștigat detașat în fața celor doi. Tânărul fotbalist a revenit după o accidentare suferită care l-a ținut departe de gazon o bună perioadă de vreme. Momentan, acesta nu a jucat încă nici un meci pentru FC Barcelona în sezonul 2021-2022.

Potrivit Transfermarkt, Ansu Fati are o cotă de piață de 60 de milioane de euro. Acesta a evoluat în 43 de meciu, a marcat 13 goluri și a oferit 5 assist-uri pentru FC Barcelona. Actualul responsabil al golurilor decisive pentru FC Barcelona este Memphis Depay. În primele trei meciuri din La Liga, acesta a reușit să înscrie două goluri, catalnii fiind la egalitate cu alte cinci formații în urma celor 7 puncte obținute.

ansu fati barcelona
Ansu Fati este unul dintre cei mai buni fotbalisti tineri din lume

Cine este ”urmașul lui Messi”

Anssumane „Ansu” Fati Vieira este un fotbalist profesionist spaniol care joacă ca atacant pentru clubul La Liga Barcelona și echipa națională a Spaniei. Acesta s-a născut în Guineea-Bissau, dar a ales să reprezinte echipa internațională a Spaniei. La nivel mondial, Ansu este considerat unul dintre cele mai interesante talente de fotbal din Spania, dar și unul dintre cei mai buni jucători tineri din lume.

Fati s-a mutat la Herrera, Sevilla, împreună cu familia sa la vârsta de șase ani, când fratele său mai mare Braima a semnat pentru Sevilla. Celălalt frate al său, Miguel Fati, este și fotbalist. Tatăl său, Bori Fati, este un fost fotbalist, care s-a născut în Guineea-Bissau. După ce a emigrat în Portugalia, Bori a jucat pentru unele echipe din ligile inferioare. Apoi, s-a mutat la Marinaleda, un orășel situat lângă Sevilia, care oferea muncă imigranților.

După ce s-a luptat la Marinaleda, l-a întâlnit pe primarul Juan Manuel Sánchez Gordillo și și-a găsit un loc de muncă ca șofer. S-a stabilit apoi în orașul apropiat Herrera, unde Ansu și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei și și-a început antrenamentul la fotbal. Deși născut în Guineea-Bissau, Bori a spus că este „un sevillan”.

După ce a reprezentat echipa locală Herrera și echipele de tineret din Sevilla, Ansu s-a alăturat La Masia din Barcelona în 2012, la vârsta de zece ani, la un an după ce fratele său făcuse aceeași mișcare. La 24 iulie 2019, Fati a semnat primul său contract profesional cu Barcelona, ​​acceptând un acord până în 2022.