Home » Știri » Cine este Haven Shepherd, tânăra condamnată la moarte de propria familie. Avea doar 14 luni când părinţii săi au legat o bombă de ea şi s-au aruncat toţi în aer

Cine este Haven Shepherd, tânăra condamnată la moarte de propria familie. Avea doar 14 luni când părinţii săi au legat o bombă de ea şi s-au aruncat toţi în aer

Cojocaru Cristian / 26.08.2021, 14:21
Cine este Haven Shepherd, tânăra condamnată la moarte de propria familie. Avea doar 14 luni când părinţii săi au legat o bombă de ea şi s-au aruncat toţi în aer

Haven Shepherd este o sportivă care va reprezenta echipa SUA pentru prima dată la Tokyo, înotând cursele de 100 m bras și 200 m curse individuale.

Haven Shepherd, sportiva cu o poveste de viață impresionantă

Pentru Haven Shepherd, credința este mai mult decât doar prenumele ei. Este un cuvânt la care vrea ca oamenii, în special fetele tinere, să se gândească atunci când îi aud povestea, spunând ”dacă ai încredere în tine însuți, poți orice”.

La 13 ani, Shepherd și-a spus că va fi un atlet paralimpic, iar astăzi face parte din echipa SUA. Această credință a împins-o printr-o viață plină de provocări care au început încă de pe vremea când era doar un copil. La 14 luni, părinții ei au ținut-o între ei și au detonat o bombă sinucigașă. Forța detonării au propulsat-o în aer.

Părinții ei au murit și ea și-a pierdut ambele picioare. Cu toate acestea, ea spune că nu poartă resentimente pentru ceea ce s-a întâmplat. „Aceasta este o viață pe care nu am trăit-o niciodată; nu-mi amintesc”, spune ea. Părinții ei au avut o aventură și au crezut că, dacă nu pot fi împreună, toți trebuie să moară. Șase luni mai târziu, părinții ei adoptivi, Rob și Shelly Shepherd, i-au dat toate motivele să trăiască.

După cinci ani de antrenamente grele, două antrenamente pe zi, Shepherd va reprezenta echipa SUA pentru prima dată la Tokyo. Aceasta va concura în cursele de 100 de metri bras și 200 de metri individual.

„Părinții mei mi-au dat lumea și m-au încurajat să încerc orice sport”, a spus Shepherd.

Haven Shepherd
Sportiva a depus constant efort pentru a-si depasi conditia

Sportiva este încrezătoare

Crescând alături de cei șase frați și surori mai mari, lui Shepherd i s-au oferit picioare protetice de către o organizație nonprofit la o vârstă fragedă și a început să alerge. Chiar dacă a depus enorm de mult efort și a fost nevoită să treacă prin dureri crunte, Shepherd și-a dat seama la vârsta de 9 ani că nu acesta este lucrul care o face să se simtă împlinită.

A renunțat la a mai alerga, dar părinții ei au insistat asupra unui alt sport. Cu o piscină mare în curtea casei Carthage, Missouri, a familiei sale, Shepherd a început să înoate. Lecțiile de înot s-au transformat într-o echipă de club, iar călătoria ei de a deveni înotătoare de elită a început.

La fel ca majoritatea adolescenților, viața socială a lui Shepherd este reprezentată de către prietenii ei, telefonul ei și sunetul constant al textelor și e-mailurilor. Atunci când înoată, tot acest zgomot dispare. Ștrandul este locul în care Shepherd se simte liberă în „neantul” apei, spune ea, unde nu există sunet și nu este nevoie de picioarele protetice. „Îmi recuperez Zenul”, împărtășește ea.

Privind în viitor către Tokyo, Shepherd este mândră de devotamentul său pentru antrenament de-a lungul anilor, iar optimismul ei este contagios. Familia Shepherd va rămâne împreună în Missouri pentru a-și urmări fiica la debutul paralimpic.

„Dacă părăsesc Tokyo cu capul sus, asta merită mai mult decât o medalie de aur. Credința este să cred fără să văd și am avut această credință că voi face bine”, a spus ea pentru publicația People.