Home » Sport » Cine este Mason Greenwood, jucătorul de la Manchester, acuzat că și-a bătut și violat iubita

Cine este Mason Greenwood, jucătorul de la Manchester, acuzat că și-a bătut și violat iubita

Cojocaru Cristian / 31.01.2022, 17:15

Jucătorul Mason Greenwood a fost acuzat că și-a băut și a obligat-o pe iubita sa, Harriet Robson, să întrețină relații sexuale cu el. Acum, mijlocașul se află în custodia poliției până la finalizarea anchetei. Clubul sportiv a decis să-l suspende pe jucător. Află întreaga poveste a fotomodelului, dar și a fotbalistului lui Manchester United.

Mason Greenwood este acuzat de viol

Jucătorul de fotbal a fost acuzat de către iubita sa, Harriet Robson de faptul că acesta a recurs la violență și totodată a obligat-o să întrețină relații sexuale cu el. Prietena internaționalului a postat în cadrul unui Story pe Instagram un videoclip în care apare plină de sânge și totodată și fotografii cu vântăile de pe corp.  De asemenea, ea a mai adus ca probă și o înregistrare audio din care reiese că jucătorul a obligat-o să întrețină relații sexuale cu el. Harriet a scris:

„Pentru cine vrea să știe ce îmi face Mason Greenwood”.

Clubul de fotbal Manchester United a lansat un comunicat, după ce aceste acuzații au fost făcute publice.

„Suntem conștienți de imaginile și acuzele care circulă pe rețelele sociale. Nu vom face alte comentarii până când faptele nu vor fi stabilite. Manchester United nu acceptă niciun fel de violență”, a precizat clubul.

În consecință, Manchester United a decis suspendarea lui Mason Greenwood, după ce oamenii legii au anunțat investigarea acuzațiilor aduse fotbalistului. Așadar, mijlocașul nu se va mai putea antrena până la finalizarea anchetei. În prezent, fotbalistul în vârstă de 20 de ani se află în custodia poliției. În cazul în care jucătorul estimat la 50 de milioane de lire sterline va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă minimă de 5 ani de închisoare.

mason greenwood
Harriet il acuza pe fotbalist de violenta si agresiuni sexuale

Cariera mijlocașului de la Manchester United

Mason Will John Greenwood s-a născut la 1 octombrie 2001 și este un fotbalist profesionist. Venind prin sistemul de tineret, Greenwood a făcut primul său start cu United într-un meci din UEFA Europa League împotriva lui Astana în septembrie 2019, în care a marcat devenind cel mai tânăr marcator al clubului vreodată în competiția europeană, la vârsta de 17 ani, 353 de zile.

Debutul său internațional la seniori cu Anglia a avut loc în septembrie 2020, într-un meci din UEFA Nations League împotriva Islandei.  Greenwood sa alăturat lui Manchester United la vârsta de șase ani, jucând la școala de dezvoltare a clubului din Halifax. După ce a avansat în rândurile academiei, el s-a alăturat echipei Under-18 pentru sezonul 2017-18, în ciuda faptului că era eligibil pentru Under-16, și a terminat ca golgheter al U18 Premier League North cu 17 goluri în 21 de meciuri.

În mai 2018, Greenwood a fost numit Jucătorul turneului, deoarece echipa de tineret a câștigat Trofeul ICGT în Țările de Jos. Greenwood a reprezentat echipa Angliei sub 17 ani, cu șase apariții în 2017–18 și a făcut parte din echipă la Turneul Algarve din Portugalia. Pe 30 august 2019, Greenwood a fost inclus pentru prima dată în echipa sub 21 de ani a Angliei și a debutat ca înlocuitor în minutul 59 în timpul victoriei cu 3-2 împotriva Turciei din 6 septembrie 2019 în calificările pentru Campionatul European din 2021.

Pe 19 noiembrie 2019, Greenwood a marcat primul său gol pentru U21, egalând împotriva Țărilor de Jos într-un meci pe care Anglia l-a pierdut în cele din urmă cu 2–1. Pe 25 august 2020, Greenwood a fost numit pentru prima dată în echipa de seniori a Angliei. El și-a făcut debutul pe 5 septembrie într-o victorie cu 1-0 în deplasare împotriva Islandei într-un meci din UEFA Nations League A din 2020-21, înlocuind în minutul 78.

Pe 7 septembrie, Greenwood, împreună cu coechipierul Angliei Phil Foden, a fost retras din echipa Angliei după ce a încălcat regulile de carantină a coronavirusului în Islanda. În ciuda începutului său puternic în sezonul 2020-21, în care a marcat trei goluri în trei meciuri, Greenwood nu a fost selectat pentru preliminariile pentru Cupa Mondială din septembrie 2021 pentru Anglia de către managerul Gareth Southgat, potrivit Wikipedia.