Home » Stiri Diaspora » Ce riscă o îngrijitoare pentru că nu a avut grijă de nepotul de 6 ani al bătrânei asistate din Italia. E menționat clar în lege

Ce riscă o îngrijitoare pentru că nu a avut grijă de nepotul de 6 ani al bătrânei asistate din Italia. E menționat clar în lege

Manolică Anca / 29.06.2022, 12:59
Ce riscă o îngrijitoare pentru că nu a avut grijă de nepotul de 6 ani al bătrânei asistate din Italia. E menționat clar în lege

Caz revoltător în Italia. O femeie care îngrijea o bătrână în Italia riscă să ajungă la închisoare, după ce s-a descoperit că a fost neglijentă cu nepotul acesteia. Copilul de șase ani i-a fost lăsat în grijă de către mamă, însă aceasta l-a lăsat nesupravegheat, copilul piezându-se pe stradă. Ce pedeapsă ar putea primi, conform legii din Italia.

O îngrijitoare din Italia riscă să ajungă la închisoare pentru că nu a avut grijă de nepotul minor al bătrânei asistate

O îngrijitoare de bătrâni din orașul italian Bologna, regiunea Emilia-Romagna, a ajuns subiectul unei anchete a poliției, după ce s-a descoperit că a fost neglijentă cu nepotul familiei. Aceasta a fost denunțată luni, 27 iunie 2022, că a încălcat legea, după ce nepotul de 6 ani al bătrânei asistate a ieșit din casă și a plecat singur pe străzi.

Mama minorului care a declarat că a lăsat copilul în grija badantei, o femeie de origine rusă, în vârstă de 58 de ani, care avea grijă de bunica acestuia.

Ei bine, se pare că articolul 591 al Codului Penal italian – „Abandonarea minorilor și a persoanelor incapabile” – se aplică chiar și atunci când responsabilitate de a avea grijă de minor nu aparține persoane vizate.

„Oricine abandonează o persoană sub vârsta de paisprezece ani sau o persoană incapabilă să se întrețină singură, din cauza unei boli psihice sau fizice, a bătrâneții sau a unei alte cauze, și pe care o are în custodie sau trebuie să o îngrijească, riscă o pedeapsă cu închisoare de la șase luni la cinci ani.”, se arată în textul legii.

Copilul a fost liniștit de autorități / Sursă Foto: e-tv.it
Copilul a fost liniștit de autorități / Sursă Foto: e-tv.it

Cum a ieșit pe stradă și unde a fost găsit minorul

Conform site-ului televiziunii locale E-TV, în jurul orei 16:00, un bărbat care trecea prin zonă a sunat la numărul de urgență și a anunțat că a găsit un copil care se plimba singur pe Via del Barroccio, puțin rătăcit și speriat. La scurt timp, o patrulă de poliție a ajuns la fața locului și au pornit o investigație pentru găsirea părinților acestuia.

După ce au liniștit minorul, polițiștii au reușit să dea de mama acestuia. Ea a declarat că a lăsat copilul în grija badantei care se ocupa și de bunica minorului.

Aceasta, însă, a ieșit să facă niște cumpărături, lăsând copilul cu bunica lui în casă. Între timp, copilul a ieșit singur în stradă și s-a rătăcit, ajungând astfel în atenția autorităților. Din fericire, copilul s-a ales doar cu o mică sperietură.

La finalizarea investigațiilor, autoritățile au decis să o denunțe pe îngrijitoare pentru abandon de minori, ea riscând acum o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani. În cazul în care va fi declarată nevinovată o așteaptă, însă, cel puțin un proces lung și dureros pentru ea, scrie roitalianul.com.