Home » Știri » Știri sociale » 5 prăjituri absolut delicioase pe care le poți face cu biscuiții Oreo

5 prăjituri absolut delicioase pe care le poți face cu biscuiții Oreo

Pană Emanuela / 28.08.2021, 18:51
5 prăjituri absolut delicioase pe care le poți face cu biscuiții Oreo

De la introducerea sa în 1912, Oreo este cel mai bine vândut biscuite din Statele Unite ale Americii. Micuți, ușori și delicioși, biscuițeii sunt perfecți pentru momentul în care ai poftă de ceva dulce. Iubiți de cei mici și de cei mari în egală măsură, biscuiții Oreo pot fi integrați în rețete simple de prăjituri, dar extrem de gustoase. În continuare, îți prezentăm cinci prăjituri pe care le poți face cu biscuiții Oreo, pe care e musai să le încerci.

Cinci prăjituri absolut delicioase cu biscuiți Oreo

„Biscuitul preferat al laptelui“ are o istorie de mai bine de 100 ani în spate, fiind cel mai bine vândut biscuite din SUA, având un succes instantaneu. Ciocolătoși, sfărâmicioși și cu cremă delicată, biscuiții Oreo sunt ideali și pentru prăjituri. Ei constituie un ingredient care oferă un gust deosebit rezultatului final, existând numeroase prăjituri care îi includ. Astăzi vă propunem cinci prăjituri cu Oreo, dintre cele mai ușoare, care nu necesită ingrediente multe sau sofisticate și care sunt gata numaidecât.

1. Prăjitură la rece cu Oreo

Ingrediente:

  • 300 g biscuiți Oreo;
  • 100 g unt topit;
  • 2 plicuri cu budincă instant cu gust de vanilie;
  • 500 ml lapte rece;
  • 100 ml frișcă;
  • 300 g (2 cutii) cremă de brânză cu smântână.

Mod de preparare:

  1. Se pun biscuiții într-o pungă și se mărunțesc cu ajutorul unui sucitor. Nu prea tare, să mai rămână și bucățele mai mari.
  2. Se pune deoparte 1/3 din cantitatea de biscuiți mărunțiți.
  3. Ce a rămas se pune într-un castron și se toarnă untul topit deasupra.
  4. Se amestecă până se omogenizează, după care se răstoarnă în tava în care urmează să montezi prăjitura.
  5. Se presează biscuiții în tavă cu fundul unui pahar.
  6. Se pun budinca instant și crema de brânză într-un alt vas și se toarnă treptat laptele rece.
  7. După ce crema s-a îngroșat, se bate frișca și se adaugă la crema de budincă și brânză.
  8. Se amestecă până se omogenizează și se toarnă crema peste blatul de biscuiți din tavă.
  9. Peste cremă se presară uniform restul de biscuiți sfărâmați.
  10. Se dă tava cu prăjitura astfel montată la rece pentru cel puțin 2 ore, după care se taie.

2. Oreo cheesecake fără coacere

Ingrediente:

  • 20-25 biscuiți Oreo;
  • 100 ml unt topit;
  • 1 cutie cremă de brânză;
  • zahăr, după preferințe;
  • o esență de vanilie;
  • frișcă lichidă.

Mod de preparare:

  1. Se macină 20-25 de biscuiți în râșniță sau se mărunțesc manual într-o pungă găurită într-un punct, folosind un făcăleț.
  2. Peste biscuiții măcinați bine se adaugă untul și se amestecă bine, după care se presează crusta obținută în tava în care se face cheesecake-ul.
  3. Se dă tava la rece pentru 30 de minute.
  4. Se bate crema de brânză împreună cu zahărul și esența de vanilie folosind un mixer.
  5. Se adaugă 8 biscuiți Oreo rupți în bucățele mici.
  6. Se pune frișca lichidă în compoziție, dar se păstrează puțină și pentru ornat.
  7. Se pune umplutura obținută în tava în care s-a răcit crusta și se ornează cu frișca rămasă.
  8. Se rup 2-3 biscuiți Oreo și se presară peste cheesecake.

Citește și: Cu ce poți înlocui drojdia. Cinci ingrediente nebănuite pe care le poți folosi pentru rețete și prăjituri

Atât de simplu de făcut și atât de apetisante

În continuare îți prezentăm o prăjitură cu blat pufos și cremă delicioasă: prăjitura Alb-Negru cu biscuiți Oreo. Decorul este extrem de simplu de făcut, însă oferă un aspect extrem de elegant.

3. Prăjitură Alb-Negru cu biscuiți Oreo

Ingrediente pentru cremă:

  •  300 g cremă de brânză;
  • 100 ml smântână pentru frișcă;
  • 100 g zahăr pudră;
  • 7 biscuiți Oreo.

Ingrediente pentru ornat:

  • cacao;
  • biscuiți Oreo.

Mod de preparare blat:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  2. Se topește ciocolata la microunde cu untul, în runde de 30 de secunde, urmate de amestecare.
  3. Separat, se bat ouăle cu zahărul, vanilia, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și praful de sare.
  4. Se adaugă ciocolata topită, cafeaua și laptele cald.
  5. Se încorporează treptat făina în ingrediente, până se obține un amestec omogen.
  6. Se dă blatul la cuptor pentru 30 de minute, până ce trece de testul scobitorii.

Mod de preparare cremă:

  1. Se bate crema de brânză cu zahărul pudră și smântâna pentru frișcă.
  2. Se încorporează cei 7 biscuiți Oreo zdrobiți superficial.
  3. Se întinde amestecul de cremă deasupra blatului, după ce acesta s-a răcit complet.
  4. Se dă prăjitura la frigider pentru minim o oră înainte de servire.

4. Desert la pahar cu Oreo

Ingrediente: 

  • 18 bucăți biscuiți Oreo;
  • 300 ml frișcă;
  • 250 gr mascarpone;
  • 100 gr zahăr;
  • după gust vanilie;
  • 1 plic budincă de ciocolată;
  • 500 ml lapte;
  • 3 linguri zahăr.

Mod de preparare:

  1. Se fierbe budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se lasă la răcit.
  2. Se bate spumă frișca și se împarte în trei părți egale.
  3. Se freacă mascarponele cu zahărul, vanilia și o parte din frișcă.
  4. Budinca răcită se amestecă cu a a parte din frișcă.
  5. Se sfărâmă câte un biscuite Oreo în fiecare pahar, se distribuie crema de mascarpone, apoi crema de budincă, apoi un biscuitele sfărmat, mascarpone, budincă.
  6. Se finalizează cu un strat de frișcă.

5. Mousse de ciocolată Milka cu Oreo și biscuiți Oreo

Ingrediente: 

  • 100 g ciocolată Milka extra cacao;
  • 100 g ciocolata Milka cu Oreo;
  • 300 g smântână neîndulcită La Dorna;
  • 2 pachete mici biscuiți Oreo;
  • 2 buc ouă;
  • 4 linguri de zahăr;
  • 5 g gelatină.

Mod de preparare:

  1. Se mixează ouăle cu zahărul, apoi se pun pe bain marie, amestecând până se obține o cremă, care se lasă ulterior la răcit.
  2. Se mărunțesc fin biscuiții dintr-un pachet de oreo, iar ceilalți mai grosier.
  3. Se pune pe bain marie 100 ml de smântână pentru frișcă. Când este fierbinte se adaugă ciocolata ruptă în bucătele și se amestecă bine până se topește. Se lasă la răcit.
  4. Se mixează 200 g de smântână până se formează frișca.
  5. Se hidrareaza gelatina potrivit instrucțiunilor de pe plic, apoi se pune pe bain marie până devine lichidă.
  6. Se amestecă ciocolata cu crema de ou și gelatina, apoi cu frișca, amestecând încet cu o spatulă de jos în sus.
  7. La final, se adaugă biscuiții mărunțiti fin și se amestecă bine.
  8. Se pune compoziția într-o tavă pentru chec, se presară biscuiții mărunțit grosier și se lasă la rece peste noapte sau minim 5 ore.