Home » Știri » 7 destinații de vacanță, unde puteți să mergeți cu mașina, în apropiere de România

7 destinații de vacanță, unde puteți să mergeți cu mașina, în apropiere de România

Alexandru Cazacu / 12.07.2022, 11:30
7 destinații de vacanță, unde puteți să mergeți cu mașina, în apropiere de România

Vara și-a intrat pe deplin în drepturi, iar mulți dintre români sunt deja în concedii pe litoral sau la munte. Dacă nu ți-ai făcut deja planuri de vacanță și vrei să evadezi pentru câteva zile în afara orașului, noi ți-am pregătit o listă cu unele dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță unde poți să mergi cu mașina, în apropiere de România.

Destinații de vacanță, unde puteți să mergeți cu mașina, în apropiere de România

Dacă ai câteva zile libere și nu știi unde să mergi, poți să încerci destinațiile de vacanță din lista de mai jos. Așadar, dacă nu ți-ai făcut încă planuri de concediu, pune-ți costumul de baie în bagaj, fă plinul la mașină și pornește către vacanța de vis! Iată unele dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță, unde poți să mergi cu mașina, în apropiere de România.

Thassos (Grecia)

Cunoscută ca fiind „insula de smarald” a Greciei, Insula Thassos poate fi destinația de vacanță perfectă. Situată în partea de nord a Mării Egee, această insulă muntoasă este la doar 600 km distanță de București. Varianta cea mai scurta a acestui traseu este București – Ruse – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Haskovo – Zlatograd – Xanthi – Keramoti – Thassos. În caz că nu este aglomerat, timpul de parcurgere este de aproximativ 11 – 12 ore.

Destinații de vacanță, unde puteți să mergeți cu mașina, în apropiere de România - Thassos
Destinații de vacanță, unde puteți să mergeți cu mașina, în apropiere de România – Thassos

Halkidiki

Zona peninuslara din Grecia, Halkidiki are foarte multe stațiuni turistice, pensiuni și hoteluri. Traseul este foarte simplu: Bucuresti – Halkidiki cu mașina. Din Capitală sunt aproximativ 750 km, pe ruta Bucuresti – Russe – Byala – Pleven – Sofia (centură) – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Salonic – Halkidiki).

Lefkada

A patra ca mărime din arhipelagul insulelor ionice, Lefkada este singura insulă grecească la care se poate ajunge fără ferryboat. Distanța din București și până în Lefkada este de 1.022 km, iar traseul este următorul: București – Ruse – Byala – Pleven – Sofia – Blagoevgrad – Sandanski – Kulata – Egnatia – Prefeza – Lefkada.

Albena

Una dintre cele mai deosebite stațiuni de pe litoralul Mării Negre, Albena este situată la 40 km de Varna. Plaja are o lungime de aproximativ 6 kilometri, iar stațiunea este o delectare pentru turiștii de toate vârstele. În ceea ce privește traseul, din București și până la Albena sunt 342 km, pe ruta București – Călărași – Silistra – Dobrich – Albena.

Sunny Beach (Bulgaria)

O destinație de vacanță cu totul și cu totul specială, Sunny Beach este cea mai mare stațiune din Bulgaria. Așadar, dacă îți dorești un sejur relaxant, Sunny Beach ar putea fi cea mai bună opțiune pentru tine. Traseul este București – Giurgiu – Ruse- Varna – Obzor – Sunny Beach, iar distanța dintre București și stațiune este de circa 375 kilometri.

Budva

O altă destinație deosebită este Budva, capitala turismului din Muntenegru. Plin de istorie, orașul teatrelor și al festivalurilor este împânzit de palmieri, leandri, măslini și smochini. Din Capitală și până în Budva sunt 1.021 km, iar distanța poate fi parcursă în circa 16 ore.

Dubrovnik

Dubrovnik este una dintre cele mai cunoscute stațiuni turistice de la Marea Adriatica. Situată în sudul Croației, această stațiune este „raiul pe pământ”. Așadar, daca visezi la o vacanță de neuitat, Dubrovnik este destinația perfecta pentru tine. Traseul are 1.022 km și poate fi parcurs cu mașina personală în aproximativ 14 – 15 ore.