Home » Știri » Alegeri în Moldova: Voronin nu îl susține pe Dodon în al doilea tur

Alegeri în Moldova: Voronin nu îl susține pe Dodon în al doilea tur

Octavian Palade / 01.11.2016, 16:40
Alegeri în Moldova: Voronin nu îl susține pe Dodon în al doilea tur

La turul doi de alegeri în Moldova, președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a anunțat că nu îl va susține pe socialistul Igor Dodon.

Pentru al doilea tur de alegeri în Republica Moldova, candidatul socialist nu se va bucura de susținerea fostului președinte moldovean Vladimir Voronin.

Preşedintele Partidului Comuniştilor a anunţat că nu îl va sprijini pe socialistul Igor Dodon în al doilea tur de alegeri în Moldova, care va avea loc pe 13 noiembrie, relatează deschide.md, citat de news.ro.

Vladimir Voronin a declarat că „biografia politică” a lui Dodon nu poate fi iertată. El s-a referit la faptul că socialistul l-a votat în 2012 pe Nicolae Timofti la preşedinţie.

„Împreună cu Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au votat pentru Timofti. Dodon trebuie să-şi amintească de biografia sa politică. Nu avem temei şi argumente să-l susţinem… Ne-a vândut pentru trei milioane de euro… Faptul că ei se numesc socialişti nu înseamnă nimic, urmăriţi ce politică promovează”, a afirmat fostul președinte moldovean.

„Nu suntem răzbunători, dar avem memorie bună. Dacă nu era să-l voteze pe Timofti, astăzi nu eram să stăm cu raţele mute. Moldova era să aibă o altă dezvoltare. Aceste lucruri nu se iartă”, a nuanțat liderul comunist.

Pe de altă parte, Voronin a afirmat că nu o va susţine nici pe candidata proeuropeană Maia Sandu şi că nu va colabora cu viitorul preşedinte al ţării, indiferent cine va fi acesta.

„În patru ani n-am avut niciun contact cu preşedintele Timofti din cauză că a fost ales nelegitim. Cu viitorul preşedinte va fi la fel. Mâna n-o să-i dau niciodată”, a adăugat Voronin.

Igor Dodon ceruse luni  formaţiunilor „Partidul Nostru” şi PCRM să îl susţină în al doilea tur de scrutin, pentru a-i asigura victoria împotriva candidatului prooccidental.

Candidatul socialist a obţinut 48,26% din voturile exprimate în primul tur, iar rivala sa proeuropeană, 38,42% – aceștia fiind primii doi clasaţi dintre cei nouă candidaţi înscrişi în cursa prezidenţială.