Home » Știri » Alegeri parlamentare 2016: Emil Boc avertizează că urmează vremuri dificile

Alegeri parlamentare 2016: Emil Boc avertizează că urmează vremuri dificile

Redactia Știri / 11.12.2016, 11:06
Alegeri parlamentare 2016: Emil Boc avertizează că urmează vremuri dificile

După ce și-a exprimat votul în cadrul acestui tur de alegeri parlamentare, Emil Boc, fost premier al României și actual primar al Clujului, a făcut declarații. 

Emil Boc, la fel ca majoritatea politicienilor care au votat pentru alegerile parlamentare, a îndemnat lumea să vină la vot și a menționat că țara are nevoie de o guvernare stabilă, deoarece ”vin vremuri dificile”.

Afirmațiile lui Emil Boc, făcute după ce a votat la alegerile parlamentare din 2016, erau legate de contextul geopolitic actual. Boc a pus accent pe nevoia de a continua parteneriatele cu UE și NATO.

”Îi îndemn pe toţi clujenii să meargă la vot. Avem nevoie de o guvernare stabilă, pentru că urmează vremuri dificile. Trăim într-un context geopolitic destul de încărcat. Opţiunile vecinilor noştri sunt cunoscute. România are nevoie de consolidarea statului în UE, NATO şi în parteneriatul strategic cu SUA. Anul viitor urmează patru alegeri strategicice de care depinde viitorul Uniunii Europene. Vorbesc despre alegerile din Franţa, alegerile din Germania, cele din Olanda şi cele din Italia. E bine să avem un guvern stabil şi legitim, iar această legitimitate nu poate rezulta decât dintr-o largă participare a românilor la vot”, a mai spus primarul.

Înainte de a afla care sunt rezultatele la alegerile parlamentare 2016, merită menționat faptul că, într-un sondaj IRES, PSD ocupă o poziție fruntașă. Mai exact, PSD ar urma să înregistreze 44% din votul românilor, pe locul doi fiind PNL cu 27%. USR s-ar situa pe poziția a treia, dar ar urma să primească numai 7% din voturi.

Dacă nu ați ieșit încă la vot, dar vă pregătiți să faceți acest lucru, avem acest articol în care vă spunem unde se votează și ce acte sunt necesare cu ocazia acestor alegeri parlamentare.