Home » Știri » Alegeri SUA: Acțiunile cresc ușor la nivel mondial, în așteptarea rezultatului

Alegeri SUA: Acțiunile cresc ușor la nivel mondial, în așteptarea rezultatului

Octavian Palade / 08.11.2016, 12:28
Alegeri SUA: Acțiunile cresc ușor la nivel mondial, în așteptarea rezultatului

Acțiunile companiilor cresc uşor la nivel mondial, în aşteptarea rezultatului alegerilor din Statele Unite ale Americii, investitorii manifestând un optimism moderat.

Acțiunile sunt în creştere uşoară la nivel mondial, în aşteptarea celor mai controversate alegeri prezidenţiale din istoria SUA. Investitorii manifestă un optimism moderat că victoria va reveni democratei Hillary Clinton, potrivit Reuters, citat e news.ro.

Variațiile ample înregistrate în ultimele zile de toate tipurile de acțiuni s-au transformat într-o fluctuație mult mai temperată, investitorii fiind reticenţi să facă pariuri mari înainte de votul americanilor.

Dolarul şi randamentele obligaţiunilor scad uşor, iar aurul are o tendinţă uşor ascendentă.

Pieţele sunt într-o dispoziţie mult mai bună, după ce FBI a anunţat duminică noapte că nu o va investiga pe Clinton din cauza mesajelor trimise în timpul serviciului de pe emailul personal.

La nivel global, acţiunile au avut luni cea mai bună evoluţie din ultimele patru luni, iar cele de pe Wall Street cea mai bună după luna martie.

Indicele Stoxx 600 este în urcare cu 0,17%, FTSE 100 cu 0,12%, DAX este în stagnare, iar CAC 40 al bursei din Paris în urcare cu 0,1%.

Indicele MSCI al acţiunilor din regiunea Asia-Pacific, cu excepţia Japoniei, este în creştere cu 0,6%, în timp ce indicele japonez Nikkei 225 este în stagnare. În acest fel, indicele global MSCI avansează cu 0,2%.

Contractele futures ale bursei de pe Wall Street sugerează că bursa va deschide în stagnare.

În China, indicele CSI 300 a crescut cu 0,4%.

O victorie a lui Clinton este văzută de investitori cu mult optimism, ei fiind convinși că va aduce mai multă certitudine şi stabilitate.

Săptămâna trecută, sondajele indicau un scor strâns între Clinton şi Trump, dar toate cele cinci sondaje majore publicate luni au indicat că democrata conduce în intențiile de vot.