Home » Știri » Angela Toncescu, fosta șefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, reținută de DNA

Angela Toncescu, fosta șefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, reținută de DNA

Redactia Știri / 26.09.2016, 19:04
Angela Toncescu, fosta șefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, reținută de DNA

Angela Toncescu, fostă șefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor și fostă șefă a Consilului de Administrație al Carpatica Asiga, a fost reținută de procurorii anticorupție. 

Angela Toncescu a fost renținută alături de încă doi oameni de afaceri, iar un fost comisar șef de poliție a fost pus sub control judiciar. Fosta șefă a CSA și președinte al Consiliului Carpatiga Asig este acuzată de trei infracțiuni de cumpărare de influență.

Dan Hosu este unul dintre cei doi oameni de afaceri menționați mai sus. Acesta este reținut pentru trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, precum şi dare de mită, potrivit procurilor DNA, citați de News.ro.

Dan Hosu era administratorul unei companii comerciale și este și soțul unui procuror din cadrul Parchetul instanței supreme, fost adjunct al procurorului șef al DIICOT. În aceeaşi cauză a fost reţinut şi Ion-Sorin Tatu, pentru trafic de influenţă.

Șeful serviciului de combatere a traficului migranți din cadrul IGPR-DCCO a fost și el reținut de DNA. Infracțiunile de care este acuzat sunt următoarele: acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi  luare de mită.

În cauză ar fi vizat şi un deputat, care ar fi fost citat, luni seară, la audieri la DNA, potrivit unor surse judiciare.

Toncescu ar fi ”acționat în mod sistematic” pentru a influența decizii de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în favoarea intereselor sale personale şi ale societăţii de asigurări Carpatica Asig.

Toncescu, Hosu şi Tatu urmează să fie prezentaţi, luni, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile