Home » Știri » Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la informatică. Află baremul de corectare și rezolvarea

Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la informatică. Află baremul de corectare și rezolvarea

Alexandru Cazacu / 30.06.2021, 16:35
Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la informatică. Află baremul de corectare și rezolvarea

În aceste zile, elevii care au absolvit clasa a XII-a susțin probele scrise la examenul de Bacalaureat 2021. Miercuri, 30 iunie, absolvenții susțin ultima probă a unuia dintre cele mai importante examene din viața lor, cea la alegere a profilului. Informatica a fost una dintre cele 10 materii din care elevii au trebuit să aleagă. Haideți să vedem ce subiecte au picat la informatică și care este baremul de corectare.

Bacalaureat 2021. Pe 30 iunie absolvenții de liceu susțin proba la alegere a profilului

După cum menționam mai sus, astăzi, 30 iunie 2021, elevii susțin proba la alegere a profilului la examenul de Bacalaureat. Pentru aceasta, în funcție de studiile urmate în liceu, absolvenții claselor a XII-a au avut de ales una dintre următoarele materii:

  • Informatică, Chimie, Biologie sau Fizică – pentru elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională;
  • Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat anterior.

Baremele și subiectele la informatică au fost publicate la ora 15:00, potrivit edupedu.ro.

Informatica Subiecte Limbajul C/C++ BAC 2021

Informatica barem comun pentru limbajele C/C++ și Pascal

Informatica Subiecte Limbajul Pascal

Informatica Barem comun pentru limbajele C/C++ și Pascal

Informatica Subiecte Limbajul Pascal

Afișarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat 2021

Primele rezultate ale probelor scrise de Bacalaureat 2021 se vor afișa pe 5 iulie, până la ora 12:00. De asemenea, tot pe data de 5 iulie, până la ora 18:00, candidații nemulțumiți de rezultate vor putea depune contestațiile, urmând ca pe 9 iulie să fie afișate rezultatele finale.

  • 30 iunie 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 1 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 5 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor la probele scrise, până la ora 12:00
  • 5 iulie 2021 – orele 12:00 – 18:00 – Depunerea contestațiilor
  • 6 – 9 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale

Potrivit Ministerul Educației, ”contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora”.

Reguli stricte la Bacalaureat 2021

La fel ca și în anul precedent, Ministerul Educației a transmis și modul de organizare al examenelor la BAC 2021. Astfel, elevii vor avea acces în sala de examen doar cu actul de identitate, între orele 7:30 și 8:30, urmând ca de la ora 9:00 să primească subiectele pentru proba scrisă la Informatică.

Așadar, începând din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu va mai putea intra în sala de examen. Candidații se vor așeza câte unul în bancă, în ordine alfabetică, după care vor primi coli tipizate și ciorne marcate cu ștampila ”Bacalaureat 2021 – C.E.” atâtea câte au nevoie. De asemenea, pe tot parcursul examenului elevii nu au voie să comunice între ei sau cu persoane din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit rezolvarea subiectelor sau să schimbe cu colegii foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea folosi la rezolvarea acestora.

Știre în curs de actualizare …