Home » Știri » Black Friday 2016: totul despre cele mai mari reduceri din an

Black Friday 2016: totul despre cele mai mari reduceri din an

George Stanciu / 24.10.2016, 13:15
Black Friday 2016: totul despre cele mai mari reduceri din an

eMAG Black Friday 2016 se va desfășura în data de 18 noiembrie. Cu toate acestea, Black Friday 2016 nu se rezumă doar la reduceri eMAG, ci presupune și oferte de la majoritatea magazinelor din România.

Despre Black Friday 2016 puteți afla tot ce trebuie să știți din acest articol. Avem aici toate informațiile despre Black Friday la eMAG, dar și la alte magazine pnline.. Acest articol va primi noi actualizări ori de câte ori vor apărea informații noi cu privire la Black Friday 2016. Toate articolele cu privire la Vinerea Neagră sunt disponibile aici

Când e Black Friday 2016

Ca să dăm un răspuns bun la întrebarea ”când e Black Friday 2016”, trebuie să începem cu un mic istoric al fenomenului. Black Friday este o ”sărbătoare” ce provine din SUA. În America, ziua de după Ziua Recunoștinței este momentul celor mai mari reduceri din an, iar sărbătoarea are loc în ultima zi de joi a lunii noiembrie. Astfel, Black Friday 2016, sau Vinerea Neagră, are loc în ultima zi de vineri din noiembrie.

Așadar, Black Friday 2016 în România ar trebui să ne aducă reduceri pe 25 noiembrie. Black Friday nu a fost asociat întotdeauna cu ceva pozitiv, având în vedere că numele este provine din timpul crizei economice din 1869. Din 1961, în orașul american Philadelphia, numele a fost folosit pentru a crea o imagine a traficului infernal și a numărului foarte mare de persoane aflate la cumpărături, după Ziua Recunoștinței.

Termenul și-a schimbat conotația începând cu 1975. Comercianții aveau pierderi încă din ianuarie și până noiembrie, având veniturile”pe roșu”. Începând cu luna noiembrie, profituri substanțiale se înregistrau, adică veniturile ”erau pe negru”. Magazinele se deschid mai devreme ca de obicei, începând de la ora 6.00, însă din anii 2000, deschiderile au avut loc chiar de la miezul nopții.

Și totuși, când e Black Friday 2016 în România? eMAG transmite că sesiunea lor de reduceri din acest an va avea loc pe data de 18 noiembrie. Anul acesta, eMAg a pregătit oferte din cele mai variate pentru ziua de Black Friday 2016, începând de la televizoare, telefoane mobile, laptopuri și tablete, continuând cu produse IT, produse smart (brățări, smartwatch-uri) și electrocasnice, precum frigidere, mașini de spălat. Vor exista reduceri la produse pentru copii, îmbrăcăminte și încălțăminte, cosmetice, dar și la produse pentru casă și grădină, articole sportive, produse și accesorii pentru mașină sau chiar la mobilă.

Sfaturi Black Friday 2016

Dacă sunteți interesați, ar fi indicat să citiți acest mic ghid pentru Black Friday 2016. În primul rând, ar fi indicat să știți din timp ce produse vreți să achiziționați. E bine să aveți deja o listă cu produsele pe care le vreți și ideal ar fi să le adăugați la favorite, în conturile de pe site-urile preferate.

Încercați să nu cumpărați orice nimic. Cu toate că majoritatea produselor au reduceri, dacă nu aveți cu adevărat nevoie de ele, nu le achiziționați doar în speranța că le veți vinde după o săptămână la prețul original, pe Okazii sau pe OLX. Sunt șanse mari ca asta să fie o mentalitate comună și ca site-urile să se umple cu aceleași produse.

Totuși, Vinerea Neagră e destul de aproape de Crăciun, astfel că poate fi o ocazie de a pregăti deja cadourile pentru cei dragi, obținând și prețuri bune.

Un sfat final ar fi să vă țineți departe produsele vechi sau care au oricum prețuri mici. Acestea se vor ieftini considerabil în viitorul apropiat, așa că cel mai bine ar fi să vă orientați către reducerile de la produsele noi și în general, scumpe.

Black Friday 2016 eMAG

Anul acesta, eMAg a pregătit oferte din cele mai variate pentru ziua de Black Friday 2016, începând de la televizoare, telefoane mobile, laptopuri și tablete, continuând cu produse IT, produse smart (brățări, smartwatch-uri) și electrocasnice, precum frigidere, mașini de spălat. Vor exista reduceri la produse pentru copii, îmbrăcăminte și încălțăminte, cosmetice, dar și la produse pentru casă și grădină, articole sportive, produse și accesorii pentru mașină sau chiar la mobilă.

Cel mai mare retailer din online-ul românesc spune că „pe 18 noiembrie va fi cel mai mare Black Friday de până acum”. ”Anul acesta am depășit 1 milion de produse disponibile pe eMAG, aproape dublu față de perioada de Black Friday de anul trecut. Sute de mii de produse din categorii foarte variate vor fi în oferta noastră de Black Friday de anul acesta”, afirmă Tudor Manea, General Manager eMAG România.

Mai avem de așteptat până să aflăm ce surprize ne va aduce Black Friday 2016. Anul trecut, eMAG a vândut, lingouri de aur de Black Friday, iar în urmă cu doi ani a avut în ofertă autoturisme. Va fi interesat să aflăm care va fi produsul inedit al acestei runde de reduceri.

Anul trecut, promoțiile au început dimineața devreme, iar eMAG își păstrează obiceiul de a nu dezvălui ora exactă la care încep reducerile.

Black Friday 2016 Flanco

Black Friday 2016 la Flanco presupune reduceri nu doar pe site-ul companiei, ci și în magazinele fizice. Oferta va fi destul de asemănătoare cu cea de la eMAG, dar sunt șanse să vedem și o serie de produse exclusive la reducere.

În 2015, Vinerea Neagră de la Flanco a început la 7.00 dimineața pe site, iar utilizatorii au fost sfătuiți să își facă cont, ca să profite de oferte. Anul acesta, e posibil să vedem același așa că cei care caută electrocasnice la reducere de Black Friday 2016, vor trebui să aștepte până dimineață.

Black Friday 2016 Altex

Black Friday 2016 la Altex nu este o certitudine.

La începutul lui 2016, Altex a decis să organizeze evenimente de tip Black Friday în fiecare anotimp, ”pentru ca potențialii clienți să nu aștepte până în luna noiembrie ca să își achizționeze electronicele și electrocasnicele de care au nevoie”.

Până acum, retailerul și-a respectat promisiunea, organizând mai multe sesiuni de reduceri. Nu se știe dacă aceștia vor să creeze un eveniment special și pentru 18 noiembrie, dar sunt șanse să vedem oferte ce se întind pe parcursul unei săptămâni întregi.