Home » Știri » Când intră școala în online. Precizări importante de la ministrul Educației pentru elevii din România

Când intră școala în online. Precizări importante de la ministrul Educației pentru elevii din România

Alexandru Cazacu / 11.01.2022, 11:03
Când intră școala în online. Precizări importante de la ministrul Educației pentru elevii din România

Luni, ministrul Educației a făcut precizări importante cu privire la desfășurarea cursurilor în școlile din România. Când intră școala în online și ce spune ministrul Sorin Cîmpeanu despre rata de vaccinare în școlile din țara noastră, puteți afla în rândurile următoare ale acestui articol.

Când intră școala în online. Ce spune ministrul Educației despre desfășurarea orelor în școlile din țara noastră

În cadrul unei conferințe de presă de luni, ministrul Educației a anunțat că școlile în care vineri rata de vaccinare este sub 60%, iar incidența cazurilor de coronavirus din localitatea unde se află acestea depășește pragul de 3 la mia de locuitori, vor intra în online. Așadar, începând de lunea viitoare, cursurile acestor instituții de învățământ se vor desfășura online.

„Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60 la sută și rata de incidență a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online.”, a spus ministrul Educației, potrivit Agerpres.

Regula este valabilă și pentru grădinițe

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a adăugat că această regulă este valabilă și pentru grădinițele care se află în această situație. Printre altele, ministrul Educației a mai spus că, ținând cont de faptul că au fost modificate regulile cu privire la durata carantinării, este necesară și o actualizare a ordinului comun ale celor două ministere.

„Având în vedere că la nivel național au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie și de o updatare a ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății cu noile reguli la nivel național și voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătății. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Când intră școala în online. Precizări importante ale ministrului Educației
Când intră școala în online. Precizări importante ale ministrului Educației

Crește numărul de noi cazuri de coronavirus în Europa

O creștere a numărului de noi cazuri de coronavirus se înregistrează în toată Europa, iar mai multe state europene au raportat un număr record de noi cazuri zilnice. Se pare că această creștere a incidenței a avut loc din cauza apariția noii variante Omicron. De asemenea, mai multe națiuni au luat noi măsuri care care vizează persoanele nevaccinate și au început imunizarea celor mici.

Potrivit datelor furnizate cu câteva zile în urmă de EuroNews, în Marea Britanie, numărul deceselor depășea 150.000. Boris Johnson, prim-ministrul britanic, a declarat că Marea Britanie va „rezista” valului Omicron, chiar dacă sunt raportate zilnic mai bine de 200.000 de infecții cu COVID-19.

În contextul valului 5 al pandemiei, germanii au de gând să impună mai multe restricții pentru baruri și restaurantele. Mai exact, din 15 ianuarie, cei care doresc să meargă la restaurante, cafenele și baruri, pe lângă dovada vaccinării sau a recuperării după boală, vor fi nevoiți să prezinte și un test negativ.

Nici românii nu au scăpat de noi măsuri, în urma creșterii numărului de cazuri de COVID-19.  Printre altele, barurile și restaurantele pot funcționa până la ora 22:00, însă la o capacitate de 50% sau 30%, asta depinde de rata de infectare din localitatea respectivă, iar certificatele Covid sunt obligatorii.