Home » Știri » Când se redeschid cinematografele în România. Data exactă. Ce surprize mari se pregătesc pentru iubitorii de filme

Când se redeschid cinematografele în România. Data exactă. Ce surprize mari se pregătesc pentru iubitorii de filme

Alexandru Cazacu / 17.05.2021, 13:02
Când se redeschid cinematografele în România. Data exactă. Ce surprize mari se pregătesc pentru iubitorii de filme

Veste bună pentru românii care doresc să meargă la cinematograf. În luna mai, filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx. În continuare articolului vă vom spune data exactă la care se redeschid cele cinci cinematografe Cineplexx din România.

Când se redeschid cinematografele în România

După o lungă perioadă în care românii nu au putut merge la cinema, din cauza restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus, cele mai noi filme revin în luna mai pe marile ecrane din cele cinci cinematografe Cineplexx din România (Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș).

Potrivit unui comunicat de presă, începând din 28 mai, 2021, se redeschid cinematografele Cineplexx. În primul weekend, între 28 – 30 mai, se deschide maratonul filmelor de familie cu pachete speciale la prețul de doar 8 lei biletul.

Printre filmele anunțate în programul din această vară se numără ”Tom și Jerry”, ”F9” din seria ”Furios și Iute”, ”Cruella”, noul capitol înfricoșător din seria ”Conjuring” – ”E mâna diavolului”, dar și multe alte filme de excepție pentru românii care vor să vizioneze un film pe marele ecran din cinematograf.

În cinematografe vor fi respectate normele sanitare

În cinematografe se vor respecta cu strictețe toate normele de igienă, distanțare socială și siguranță, pentru ca în acest fel toți iubitorii de filme să se bucure în siguranță de revenirea la cinematograf. Cei pasionați de film, pot afla programul complet al cinematografelor, dar și detalii despre bilete sau promoții pe site-ul www.cineplexx.ro sau în aplicația Cineplexx.

Cu o experiență de mai bine de 50 de ani în industria cinematografică, Cineplexx este unul dintre cei mai importanți operatori de cinematografe din Europa Centrală și de Est. În prezent compania operează peste 60 de cinematografe în 12 țări (Austria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Albania, Macedonia de Nord, Grecia, Italia și România). La noi în țară, Cineplexx deține cinci locații: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș.

Când se redeschid cinematografele în România. Ce surprize mari se pregătesc pentru cinefili
Când se redeschid cinematografele în România. Ce surprize mari se pregătesc pentru cinefili

Relaxarea restricțiilor

După ședința de Guvern din 14 mai, a fost adoptat primul set de relaxare a restricțiilor. În cadrul unei conferințe de presă susținută de premierul Cîțu și de secretarul de stat Raed Arafat au, fost anunțate atât relaxările, cât și cadrul în care acestea vor fi implementate.

Printre principalele relaxări se numără: renunțarea la masca de protecție în aer liber, eliminarea restricțiilor cu privire la circulația pe timp de noapte, eliminarea restricției privind programul magazinelor până la ora 21:00 și se stabilește programul restaurantelor, barurilor, cafenelelor și teraselor între orele 5:00 – 24:00. Totodată, spectacolele de tip drive in sunt permise dacă ocupanții mașinilor sunt membri ai aceleiași familii sau a cel mult 4 persoane din alte familii.

Potrivit, premierului Cîțu, acesta este primul act normativ adoptat prin care românii încep revenirea la normalitate. Florin Cîțu susține că aceste măsuri sunt valabile până la 1 iunie, iar de la 1 iunie o parte dintre ele vor fi relaxate.

”Este primul act normativ pe care-l adoptăm prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt și altele și sunt prezentate în hotărârea CNSU”, a precizat Cîțu.