Home » Știri » Când se redeschid restaurantele în România. Soluțiile anunțate de premierul Cîțu

Când se redeschid restaurantele în România. Soluțiile anunțate de premierul Cîțu

Alexandru Cazacu / 07.04.2021, 11:24
Când se redeschid restaurantele în România. Soluțiile anunțate de premierul Cîțu

Marți, Florin Cîțu a avut o întâlnire cu reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și restaurantelor din România. Când se redeschid restaurantele și care sunt soluțiile sigure anunțate de premier pentru redeschiderea sectorului HoReCa, veți afla în continuarea articolului.

Când se redeschid restaurantele în România. Soluțiile anunțate de Florin Cîțu

Potrivit premierului vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare sunt singurele soluții sigure în ceea ce privește redeschiderea sectorului HoReCa după 1 iunie. De asemenea, Florin Cîțu susține că este bine ca vaccinarea personalului din acest sector să se facă înainte de reluarea activității.

”Vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, așa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog și sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activității în acest sector.

Va fi un semnal bun pentru întreaga populație și un pas înainte pentru reluarea activităților turistice. Calendarul livrării dozelor și creșterea capacității de vaccinare sunt premise sigure că vom continua în ritm susținut campania de vaccinare anti-COVID-19”, a scris premierul Cîțu pe pagina de Facebook a Guvernului.

Vaccinarea este soluția pentru revenirea la viața de dinainte de pandemie

Florin Cîțu susține că populația trebuie să înțeleagă că vom putea reveni la viața de dinainte de pandemie doar atingând un anumit număr de persoane imunizate. De asemenea, premierul României spune că respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 rămâne o prioritate. Mai mult de atât, șeful Guvernului a spus că nu are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării.

„Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene”, a spus Florin Cîțu.

Când se redeschid restaurantele în România. Ce soluții anunță Florin Cîțu
Când se redeschid restaurantele în România. Ce soluții anunță Florin Cîțu

De asemenea, Florin Cîțu a adăugat că Guvernul va continua consultările cu reprezentanții operatorilor din acest sector atât la nivelul comitetului interministerial care are rolul să pregătească „revenirea la normalitate” începând de la 1 iunie, cât și în ceea ce privește aplicarea măsurilor de sprijin destinate operatorilor HoReCa afectați de pandemie, ”prelungirea unora dintre ele sau, după caz, introducerea unor măsuri noi”.

Industria ospitalității ia în calcul testarea clienților

Potrivit secretarului general al Organizației Patronale a Hotelurilor ș Restaurantelor, Dragoș Petrescu, industria ospitalității ia în calcul o posibilă testare a clienților, pentru a putea funcționa la interior cu o capacitate cuprinsă între 30 și 50%, începând din data de 1 iunie 2021.

De asemenea, Dragoș Petrescu a precizat că operatorii nu vor crește costurile pentru a acoperi prețul testelor și că ”cei care se vor testa rapid vor fi o minoritate”, deoarece o parte a clienților vor fi fie vaccinați, fie trecuți prin boală.

Mai mult de atât, se pare că angajații din sectorul HoReCa vor avea prioritate la vaccinare, în condițiile în care reprezentanții industriei au constitui un grup de lucru împreună cu comitetul de vaccinare, potrivit Mediafax.