Home » Știri » Cât ar putea să dureze simptomele Covid, de la infecția inițială. Noile date arată clar

Cât ar putea să dureze simptomele Covid, de la infecția inițială. Noile date arată clar

Nechifor Ioana / 25.02.2021, 17:22
Cât ar putea să dureze simptomele Covid, de la infecția inițială. Noile date arată clar

Oamenii de știință continuă cercetările în privința Covid, cu scopul de a strânge cât mai multe informații despre acest virus care s-a răspândit în toată lumea, a făcut și face numeroase victime. Noile date, oferite publicului, arată faptul că simptomele Covid se pot resimți pe o lungă durată de la infecția inițială. Medicul și imunologul american Anthony Fauci a făcut precizări importante în acest sens.

Pe ce durată se pot întinde simptomele Covid

Simptomele Covid pot dura până la 9 luni, de la infecția inițială. Acesta este rezultatul celui mai nou studiu efectuat în America. În această situație, simptomele poartă numele de Sechelele Post-Acute ale Covid-19 (PASC).

În tot acest timp, simptomele pot varia. Informațiile au făcut oferite de către consilierul medical de la Casa Albă, Anthony Fauci, în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, potrivit acestuia, au fost pacienți care au raportat simptome Covid chiar și la 9 luni de la infecția inițială.

Cercetările au fost realizate de către specialiștii de la Universitatea din Washington, care au evidențiat faptul că 30% dintre pacienți au sesizat aceste simptome la acest interval de timp. Pe lista simptomelor raportate se află: oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn.

Amploarea problemei nu este pe deplin cunoscută, atrage atenția Anthony Fauci, conform cnbc.com.

Fauci, care este și directorul Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, a menționat faptul că simptomele bolii Covid pe termen lung au fost resimțite și în cazul celor nu au avut nevoie de spitalizare, dar și la cei care în primă fază nu au prezentat simptome și le-au dezvoltat abia după infecția inițială.

Cercetările experților medicali continuă cu scopul de a diagnostica și a trata cât mai bine persoanele care au întâmpinat simptome persistente ale virusului.

Anthony Fauci
Anthony Fauci

Când ar putea scăpa omenirea de Covid?

Cu toții așteptăm cu nerăbdare revenirea la normalitate. Cu siguranță, întrebarea la care toți își doresc să afle răspunsul este când vom scăpa de Covid. Răspunsuri la acest subiect au venit din partea specialiștilor de pretutindeni.

Și medicul american a vorbit despre acest subiect. Fauci a ținut să sublinieze faptul că sunt mai mulți factori în joc, iar la mijloc nu este o formulă matematică. Aceasta a precizat faptul că sfârșitul pandemiei de Covid ține de numărul de persoane care se vor vaccina.

Partea bună este lumina de la capătul tunelului, care, pot să vă spun, va deveni tot mai puternică în februarie, martie, aprilie. Răul va fi înlocuit cu binele. Cu toții sperăm că acest lucru va deveni posibil. Când vor trece aceste luni, vom avea destui oameni vaccinați astfel că ne vom putea gândi serios la revenirea la normalitate, a declarat Anthony Fauci, într-un interviu MSNBC.

Este posibil însă ca normalitatea să capate o altă definiție și să nu fie cea care exista înainte ca pandemia să facă prăpăd peste tot în lume. Recomandările și restricțiile vor fi, cu siguranță, stabilite de autoritățile în domeniu în funcție de evoluția pandemiei din acel moment.

Președintele SUA, Joe Biden, a răspuns și el la această întrebare, fiind încrezător că până la sărbătorile de iarnă de la sfâșitul anului 2021 lucrurile vor sta mult mai bine.

Cred că până la Crăciun vom fi într-o situaţie foarte diferită de cea din prezent. Într-un an, cred că vor fi mult mai puţini oameni care trebuie să poarte mască sau să de distanţeze social, Joe Biden.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom, speră ca pandemia să ia sfârșit în mai puțin de 2 ani.

Același termen îl oferă și Bill Gates, fondatorul Microsoft. Acesta este de părere că cifrele vor fi cu siguranță mai reduse în 2021, însă pandemia ar putea să ia sfârșit în cel mai optimist caz în anul 2022.