Home » Știri » Cât de ciudate erau femeile din Antichitate. 7 lucruri pe care nu ți le-a mai spus nimeni până acum

Cât de ciudate erau femeile din Antichitate. 7 lucruri pe care nu ți le-a mai spus nimeni până acum

Violeta Badea / 03.02.2021, 11:20
Cât de ciudate erau femeile din Antichitate. 7 lucruri pe care nu ți le-a mai spus nimeni până acum

Cât de ciudate erau femeile din Antichitate. 7 lucruri pe care nu ți le-a mai spus nimeni până acum. Poziția socială a femeii din Antichitate era dată de poziția tatălui sau a soțului, cu toate acestea avea drepturi egale cu cele ale bărbatului. Dacă privim puțin în trecut, femeia a evoluat mult și a devenit independentă din toate punctele de vedere.

Pe când în Antichitate statul femeii era  diferit de la o societate la alta, dar de cele mai multe ori acesta era inferior față de cel al bărbatului. Te-ai întrebat vreodată cum era viața lor pe atunci? În acest articol vă vom prezenta câteva lucruri ciudate despre femeile din Antichitate.

Cât de ciudate erau femeile din Antichitate

Probabil ai auzit că au fost vremuri în care femeile erau supuse unor anumite reguli pe care trebuiau să le respecte. Lucru care este valabil și în zilele noastre, în unele culturi. Nu ți se pare corect faptul că bărbații aveau numeroase privilegii, iar femeile erau considerate inferioare. Însă, pe vremea aceea era ceva normal să ai o astfel de gândire. Existau și femei din nobilime care aveau o situație bună. Iată șapte lucruri ciudate legate de femeile din Antichitate.

In Antichitate femeile erau considerate inferioare fata de barbati
In Antichitate femeile erau considerate inferioare fata de barbati

1. Femeile jucau la jocurile de noroc – Roma Antică

Pe vremuri, în Grecia și în Roma Antică, aristocrații își petreceau timpul liber prin stațiuni de lux și se relaxau jucând jocuri de noroc. Acestea erau foarte populare și au devenit o practică zilnică a înaltei societăți din acele vremuri. Femeile nu se lăsau mai prejos și practicau acest „sport” cot la cot cu bărbații, miza fiind banii.

2. Soțul avea dreptul să-și părăsească soția, dacă era prea vorbăreață – China

Căsătoriile din Antichitate transformau complet viața unei femei. Acestea primeau foarte multe sfaturi înainte de a face pasul cel mare, pentru a-și mulțumi soții. De exemplu, În China femeia avea foarte puține drepturi. Trebuia să fie devotată și să nu iasă din cuvântul bărbatului. Era practic proprietatea lui, iar dacă nu respecta regulile putea fi părăsită oricând. De asemenea, existau cazuri când femeile își cunoșteau soții chiar în ziua nunții, deoarece părinții luau decizia cu cine să se căsătorească.

3. Femeile asistau la ritualurile sacre – Egiptul Antic

Spre deosebire de alte zone, în Egiptul Antic femeile puteau participa la ritualurile sacre cu preotul. Aici, acestea erau privilegiate și nu erau considerate inferioare față de bărbați.

4. Femeile puteau divorța – Grecia Antică

În Grecia Antică majoritatea femeilor nu aveau drepturi politice, dar s-au bucurat de o anumită liberate. De exemplu, drepturile lor în contextul divorțului erau destul de liberale. Căsătoria putea fi întreruptă prin acordul ambelor părți sau acțiunea întreprinsă de oricare dintre soți.

Dacă o femeie era cea care dorea să pună punct căsătoriei, avea nevoie de ajutorul tatălui său sau al altei rude de sex masculin pentru a o reprezenta, deoarece în calitate de femeie nu era considerată cetățeană a Greciei. Însă, dacă cei doi soți avea copii, divorțul avea ca rezultat custodia paternă, deoarece copiii erau văzuți ca aparținând gospodăriei sale.

5. Femeile puteau moșteni tronul- Egiptul Antic

Mulți sunt de părere că în Egiptul Antic femeile aveau mai multe drepturi decât unele femei din zilele noastre. Să fie oare adevărat? Putem spune că da, deoarece acestea puteau moșteni tronul și mai aveau și alte drepturi. Egiptul Antic era o societate destul de democratică, iar femeile își puteau păstra numele de famile, după căsătorie.

6. Aveau dreptul de a purta bikini – Roma Antică

Pare puțin ciudat ca să fie acesta un drept, dar pe vremea aceea era ceva ieșit din comun pentru alte țări. În Roma Antică, femeile erau libere să poarte această lenjerie și se spune că de aici au apărut bikini pe care îi poartă toate doamnele și domnișoarele astăzi.

7. Femeile își puteau alege soțul – India

În India,în Antichitate, femeile aveau posibilitatea de a-și alege soțul și data nunții. Acestea erau educate, manierate și au luptat pentru drepturile lor.