Home » Știri » Cât va dura vacanța de iarnă 2021-2022. Schimbarea anunțată de ministrul Educației

Cât va dura vacanța de iarnă 2021-2022. Schimbarea anunțată de ministrul Educației

Alexandru Cazacu / 27.10.2021, 17:20
Cât va dura vacanța de iarnă 2021-2022. Schimbarea anunțată de ministrul Educației

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, vacanța de iarnă va fi mai scurtă pentru elevii de gimnaziu și cei de liceu. Haideți să vedem cât va dura vacanța de iarnă în anul școlar 2021-2022 și ce schimbare importantă anunță ministrul Educației.

Cât va dura vacanța de iarnă 2021-2022

După cum spuneam, atât elevii de gimnaziu, cât și cei de liceu, vor avea o vacanță de iarnă mai scurtă în anul școlar 2021-2022. Copiii se vor reîntoarce în băncile școlii pe 3 ianuarie, după cum a anunța Sorin Cîmpeanu la Digi24. Se pare că aceasta este propunerea elevilor, pentru a se putea recupera zilele suplimentare de vacanță. În schimb, pentru elevii de grădiniță și cei din clasele primare, școala va începe normal, adică pe 10 ianuarie.

”Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară. În ianuarie va fi școală cu prezență fizică. Cei din învățământul primar și cei de grădiniță vor veni tot în 10 ianuarie, pentru că ei nu au de recuperat decât o săptămână din acestea două de acum”, a declara ministrul Educației, potrivit Digi24.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a spus că Semestru I se va încheia pe 14 ianuarie, așadar elevii de gimnaziu și cei de liceu vor merge la școală cu prezență fizică. Totodată, ministrul Educației spune că în cele două săptămâni din ianuarie tezele se vor da cu prezența fizică a elevilor. În ceea ce privește semestrul al II-lea, acesta va avea tot 20 de săptămâni.

Cât va dura vacanța de iarnă 2021-2022. Ce schimbare anunță ministrul Educației
Cât va dura vacanța de iarnă în anul școlar 2021-2022. Ce schimbare anunță ministrul Educației

Se va schimba sau nu programa examenelor naționale

Fiind întrebat dacă programa examenelor naționale se va schimba în acest an, Sorin Cîmpeanu a răspuns că acest lucru s-ar putea întâmpla, însă atâta vreme cât durata cursurilor va rămâne la fel cu cea planificată, singurul motiv pentru care s-ar putea schimba programa națională îl reprezintă o perioadă mai lungă de școală online.

”Atâta vreme cât rămânem pe durata cursurilor identică cu cea planificată, singurul motiv pentru care am putea peria programa națională ar fi acela al unei perioade mai mari de școală online. Nu o reducere a perioadei de școală, că nu vom avea asta, dar dacă vom fi obligați să apelăm la predare online, înțelegând pierderile și lipsa de acces, s-ar putea să avem nevoie încă o dată și anul acesta de perierea programei școlare, în sensul simplificării”, a explicat ministrul Cîmpeanu.

Dacă vacanța prelungită nu va fi posibilă prezența fizică a elevilor, cursurile vor fi online

De asemenea, ministrul Educației a precizat că nu va mai propune un plus de vacanță suplimentară. Așadar, elevii vor reîncepe cursurile pe data de 8 noiembrie. Cu toate acestea, dacă nu fi posibilă prezența fizică, elevii vor face orele online. Ba chiar mai mult de atât, se pare că sunt mai multe șanse pentru școala online, însă acest lucru va fi anunțat pe data de 5 noiembrie, când va fi semnat și ordinul de modificare a anului școlar, după cum spune Cîmpeanu.

Așadar, va trebui să mai așteptăm până vom avea un răspuns clar în ceea ce privește începerea cursurilor din 8 noiembrie.