Home » Știri » Câți bani câștigă un miner în România. Acesta este salariul pe care îl încasează lunar

Câți bani câștigă un miner în România. Acesta este salariul pe care îl încasează lunar

Alexandru Cazacu / 23.02.2021, 09:54
Câți bani câștigă un miner în România. Acesta este salariul pe care îl încasează lunar

Minerii din Valea Jiului au ieșit la protest în luna februarie a acestui an. Lucrătorii din mine sunt nemulțumiți și susțin că nu au fost plătiți de foarte mult timp. Cu toate acestea, se pare că după o serie de negocieri s-a ajuns la o decizie. Mai departe veți afla câți bani câștigă un miner în țara noastră.

Câți bani câștigă un miner în România

După cum vă spuneam, după negocierile dintre sindicatele minerilor din România și factorii de decizie s-a ajuns la sun consens. Astfel, potrivit ministrului Muncii Raluca Turcan, minerii vor își vor încasa lefurile și bonificațiile în perioada 25- 26 februarie. Cu toate acestea, câți bani câștigă un miner lucrător din minele din România?

Așadar, conform informațiilor prezentate pe paylab.ro, pentru munca grea pe care o depune în minele românești, un miner din România încasează lunar un salariu cuprins între 1.386 de lei și 4.106. Astfel, acest job este situat pe locul 595 în clasamentul renumerației meseriilor.

Raluca Turcan, despre salariile minerilor

Luni la finalul întrevederii cu cu sindicatele minerilor, Raluca Turcan a spus că Guvernul va aloca bani pentru salariile restante ale minerilor de la Compania Energetică Hunedoara. Totodată, ministrul Muncii susține că minerii vor primi banii în trei tranșe în zilele de 25 și 26 februarie.

”Vom aloca bani în trei tranșe drepturile salariale restante după cum urmează. Plata salariilor pe trei luni, plata salariile compensatorii pentru angajații care intră în pensie și, de asemenea, pentru asigurarea transportului în și spre locul de muncă precum și tichetele de masă. În același timp, în prima tranșă vom acorda și bani pentru plata subvenției de căldură.

Împreună cu reprezentanții minerilor am stabilit ca aceste plăți în trei tranșe să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 și 26 minerii să poată încasa drepturile salariale restante și o parte dintre beneficiile restante cum sunt tichetele de masă și banii de transport. Un alt mare avantaj este că toată compania energetică Hunedoara capătă un răgaz de trei luni prin care să se reorganizase și să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcționarea pe termen lung” a declarat Raluca Turcan.

Florin Cîțu, despre protestele minerilor

De asemenea, premierul României susținea că îi înțelege pe minerii români care protestează și că s-au găsit soluții pentru următoarele trei luni. Mai mult de atât, Florin Cîțu spune că unii politicieni vor să profite de pe urma acestor proteste și afirmă că ”nici o mineriadă nu se va întâmpla în mandatul său”.

”Îi înțeleg, știu că trec printr-o perioadă dificilă, nu cred că soluția aleasă este una care rezolvă problemele. Acest guvern a arătat foarte clar și anul trecut, și anul acesta că salariile au fost plătite la timp, am găsit soluții și pentru următoarele trei luni (…).

Florin Cîțu, despre protestele minerilor
Florin Cîțu, despre protestele minerilor

Sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni, tot din aceeași categorie, de pe urma acestei categorii sociale. Țineți minte ce s-a întâmplat în anii 90. Eu pot să le spun românilor și bucureștenilor: Nu voi permite niciodată să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu”, a spus Florin Cîțu.