Cazul care a uimit lumea medicală: Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare. Ce s-a ales de ea

de:
26 01. 2021, 14:03

Cazul care a uimit lumea medicală: Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare. Ce s-a ales de ea. Cazul recent al unui bebeluș din România, care s-a născut cu două capete, a șocat pe toată lumea. Însă, ce ai spune de o femeie cu patru picioare? Incredibil, dar acest caz chiar a existat! În anul 1868, un copil cu patru picioare care s-a născut in Statele Unite ale Americii (SUA) a șocat toată planeta, iar medicii au rămas înmărmuriți. În continuare vom vedea cine este femeia cu patru picioare și cum a trăit cu această anomalie.

Cazul care a uimit lumea medicală: Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare

Femeia cu patru picioare a dus o viata normala

Cazul lui Josephine Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare, a apărut pentru prima dată în revista „British Medical Journal” în anul 1889 și articolul a făcut înconjurul lumii. Povestea ei începe în anul 1868, în Tennessee, iar fata suferea de polimelie. Un termen medical pentrue cei născuți cu un pelvis în plus. Mai exact, putea să-și miște picioarele din centrul pelvisului, dar nu le putea folosi atunci când mergea. În rest, Josephine era perfect sănătoasă.

Totuși, lumea s-ar fi îngrămădit să vadă o afecțiune atât de rară, lucru care s-a și întâmplat, deoarece Josephine Myrtle Corbin a petrecut o bună perioadă în circ. Astfel, avea succes cu simpla prezență, fără să depună vreun efort. Femeia rămâne un exemplu, deoarece a dus o viață cât se poate de normală, iar la vârsta de 19 ani s-a căsătorit cu un medic. Clinton Bicknell i-a fost alături și împreună au avut cinci copii: patru fete și un băiat. Femeia a murit la vârsta de 60 de ani.

Care este explicația medicilor

Femeia cu patru picioare a petrecut o perioada din copilarie la circ

Medicul care a asistat la nașterea lui Josephine Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare, a rămas fără cuvine și și-a dat seama că acest caz va intra direct în istorie. Care este explicația? Medicii au spus că între părinții bebelușului exista o diferență de vârstă, de 10 ani: William H. Corbin avea vârsta de 25 de ani, iar soția sa, Nancy avea vârsta de 34 de ani. În zilele noastre, nu mai pare o problemă atât de gravă, dar la vremea aceea era ceva neobișnuit.

De asemenea, medicii au observat asemănarea izbitoare dintre cei doi părinți. Ambii erau roșcați, cu ochi albaștri și tenuri impecabile. De fapt, semănau atât de bine încât doctorii s-au întrebat dacă nu cumva există un anumit grad de rudenie între cei doi. Însă după evaluări, aceștia au ținut să menționeze clar în rapoartele lor că cei doi nu erau „rude de sânge”.

Cu toate că s-au enumerat aceste două aspecte, cazul fetei nu are o explicație. Mai mult decât atât, părinții lui Corbin au mai avut șapte copii, iar toți au ieșit perfect sănătoși. După ce medicina s-a dezvoltat, s-a constat că s-a născut cu maladia dipygus și starea ei a fost, probabil, rezultatul divizării axei corpului unui „frate geamăn” pe măsură ce s-a dezvoltat intrauterin.

Drept urmare, s-a născut cu două bazine unul lângă altul. Pe fiecare bazin, ea avea două perechi de picioare, una de dimensiuni normale și alta de dimensiuni mai mici. Conform medicilor care au analizat acest caz de-a lungul vieții, femeia a reușit să-și miște picioarele interioare mai mici, deși nu erau puternice pentru ca ea să poată merge mai departe. Ceea ce, bineînțeles, nu avea importanță cu adevărat, deoarece nu erau suficient de lungi pentru a atinge pământul.