Home » Știri » Ce ar trebui schimbat în opinia lui Bill Gates pentru a evita un dezastru climatic. Soluția uimitoare pe care o propune

Ce ar trebui schimbat în opinia lui Bill Gates pentru a evita un dezastru climatic. Soluția uimitoare pe care o propune

Alexandru Cazacu / 17.02.2021, 14:51
Ce ar trebui schimbat în opinia lui Bill Gates pentru a evita un dezastru climatic. Soluția uimitoare pe care o propune

Este incredibil ce crede miliardarul despre ce trebuie făcut pentru ca omenirea să evite un dezastru climatic. Ce spune Bill Gates că ar trebui să facă unele state pentru prevenirea schimbărilor climatice.

Cum putem evita un dezastru climatic, potrivit lui Bill Gates

Mai exact, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, Bill Gates este de părere că țările mai bogate ar trebui să treacă la ”carne de vită  100% sintetică. El consideră că în felul acesta se poate preveni un dezastru climatic, potrivit Sky News.

În cartea sa, intitulată ”How to Avoid a Climate Disaster”, Bill Gates precizează faptul că, chiar dacă este posibil ca omenirea să evite calamitatea climatică prin diferite realizări tehnologice, politicile guvernamentale sunt absolut necesare pentru reducerea schimbărilor climatice.

Statele mai bogate ar trebui să renunțe la consumul de carne de vită

Într-un interviu pentru MIT Technology Review, miliardarul american a precizat că unele guverne ar trebui să renunțe la consumul de carne de vită. Asta deoarece acest sector contribuie foarte mult la emisiile de metan din atmosferă. Potrivit lui Bill Gates, toate țările bogate ar trebui să treacă la consumul de carne de vită 100% sintetică.

”Vă puteți obișnui cu diferența de gust, iar pretenția este că vor face ca gustul să fie și mai bun în timp”, spune Bill Gates.

Bill Gates a vorbit despre problema emisiilor de metan pentru MIT Technology Review și a descris-o ca fiind extrem de dificilă, menționând faptul că nici măcar compușii care reduc emisiile de metan nu sunt suficienți.

Cantitatea de metan din atmosferă a crescut în ultimii ani

Între anii 2000 și 2017, cantitatea de metan din atmosferă a înregistrat creșteri masive. Potrivit cercetătorilor, acest lucru ar putea însemna o creștere a încălzirii globale de până la 4 grade Celsius până la sfârșitul acestui secol.

”Emisiile provenite de la bovine și de la alte rumegătoare sunt aproape la fel de mari ca cele provenite din industria combustibililor fosili pentru metan”, susține dr. Robert Jackson, de la Universitatea Stanford.

Ce crede Bill Gates că e de făcut pentru a evita un dezastru climatic
Ce crede Bill Gates că e de făcut pentru a evita un dezastru climatic

Bill Gates va investi 2 miliarde de dolari pentru prevenirea schimbărilor climatice

Miliardarul are de gând să investească o sumă de două miliarde de dolari în diferite proiecte  în următorii 5 ani, care să ajute la prevenirea schimbărilor climatice. Bill Gates susține că inovațiile sunt necesare pentru a preveni un dezastru climatic, potrivit Agerpres.

De asemenea, miliardarul cere mărirea de cinci ori a investițiilor guvernamentale pentru cercetarea energie curate și ale inovațiilor climatice la nivel mondial în următorii zece ani. Bill Gates estimează că pentru aceste cercetări va fi nevoie de o sumă anuală de minim 110 miliarde de dolari.

Cum putem evita un dezastru climatic

În noua sa carte ”How to Avoid a Climate Disaster”, Bill Gates susține că emisiile de gaze ar trebui să fie eliminate complet până în anul 2050 pentru evitarea unor dezastre de mediu și economice majore. Mai mult, miliardarul american este de părere că este necesar ca economia fizică să se schimbe într-un ritm nemaiîntâlnit până acum. Mai mult de atât, Gates consideră că energiile alternative, precum energia solară și eoliană, sunt absolut necesare.