Home » Știri » Ce ar putea să urmeze după pandemia de Covid. Avertismentul sumbru al lui Bill Gates

Ce ar putea să urmeze după pandemia de Covid. Avertismentul sumbru al lui Bill Gates

Violeta Badea / 11.02.2021, 17:15
Ce ar putea să urmeze după pandemia de Covid. Avertismentul sumbru al lui Bill Gates

Ce ar putea să urmeze după pandemia de Covid. Avertismentul sumbru al lui Bill Gates. Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, anunță alte două potențiale pericole cu care urmează să se confrunte lumea întreagă. Acestea ar putea fi mai devastatoare decât pandemia de coronavirus. În continuare veți afla care este avertismentul miliardarului pentru perioada următoare.

Ce ar putea să urmeze după pandemia de Covid

Bill Gates avertizează omenirea cu privire la două dezastre care ar putea urma și care ar afecta întreaga plantetă mai mult decât a făcut-o virusul COVID-19. În anul 2015, miliardarul a prezis pandemia și a subliniat faptul că oamenii nu sunt pregătiți să facă față unei boli contagioase. De asemenea, acesta spunea că virusul se va răspândi rapid pe tot mapamondul, lucru care s-a adeverit la nu mai puțin de cinci ani după ce a făcut această declarație.

„Dacă ceva va ucide peste 10 milioane de oameni în următoarele câteva decenii, este probabil să fie un virus extrem de infecțios, mai degrabă decât un război! Nu rachete, ci microbi!”, spunea Bill Gates la vremea respectivă.

Un video în care miliardarul Bill Gates făcea aceste declarații, în anul 2015, și spunea că lumea nu este pregătită pentru următoarea epidemie și că milioane de oameni ar putea muri din cauza unui virus extrem de contagios, a dat naștere unor teorii ale conspirației în social-media. De asemenea, acesta a spust că  lumea nu este pregătită pentru o eventuală epidemie la nivel mondial, deoarece nu s-au investit bani într-un sistem care să gestioneze o astfel de criză, ci s-au investit sume enorme în armament nuclear.

Încă nu am scăpat de pandemia de COVID-19, iar șeful Microsoft vine cu o nouă predicție sumbră. Acesta a declarat recent că cele mai mari amenințări la adresa umanității se datorează schimbărilor climatice și bioterorismului.

„Bolile respiratorii sunt foarte înspăimântătoare, deoarece încă te poți plimba cu avionul, cu autobuzul, atunci când ești infectat. Spre deosebire de alte boli, cum ar fi Ebola, în care te afli deja pe un pat de spital în momentul în care încărcătura virală poate infecta alte persoane.”, a spus Bill Gates, citat de dailystar.co.uk.

Bill Gates avertizeaza omenirea cu privire la doua noi dezastre
Bill Gates avertizeaza omenirea cu privire la doua noi dezastre

Avertismentul sumbru al lui Bill Gates

Bill Gates avertizează oamenii cu privire la schimbările climatice și bioterorismuli. Acesta este de părere că cineva care va dori să ucidă în masă poate crea un virus ucigaș, iar clima este capabilă să producă mai multe victime decât am avut în această pandemie.

„Una este schimbarea climatică. În fiecare an, aceasta va provoca un număr de morți mai mare decât am avut în această pandemie”, spune Bill Gates, definind apoi un alt pericol, pe care el îl numește „bioterorism“: „Cineva care dorește să provoace daune mari ar putea să creeze un virus mortal. Probabilitatea de a ne confrunta cu asta este mult mai mare decât o epidemie cauzată în mod natural, precum cea actuală“, a precizat miliardarul.

De asemenea, co-fondatorul Microsoft a precizat faptul că oamenii nu au nicio putere ca să stopeze sau să se ferească de viitoarele pandemii, deși a subliniat că „ne-am putea crește pregătirea, astfel încât să nu  mai avem niciodată un număr de morți apropiat de ceea ce avem astăzi”.