Home » Știri » Ce este “împrumutul pentru locuințe verzi”, noul credit de tip ipotecar. Câți bani se acordă de fapt

Ce este “împrumutul pentru locuințe verzi”, noul credit de tip ipotecar. Câți bani se acordă de fapt

Alexandru Cazacu / 13.08.2021, 12:53
Ce este “împrumutul pentru locuințe verzi”, noul credit de tip ipotecar. Câți bani se acordă de fapt

Dacă te afli printre cei care își doresc să cumpere o locuință nouă, trebuie să știi că se dau bani pentru locuințe verzi. Află mai departe ce este mai exact acest împrumut pentru locuințe verzi, cum poți primi acești bani și cât se acordă de fapt.

Ce este “împrumutul pentru locuințe verzi”, noul credit de tip ipotecar

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți români au început să pună preț pe protecția mediului. În acest context, atât autoritățile statului, cât și băncile încurajează investițiile verzi. Așadar, Banca Comercială Română lansează împreună cu România Green Building Council un nou tip de credit ipotecar, destinat achiziției de locuințe verzi, după cum se arată într-un comunicat de presă al BCR.

Ei bine, dacă ești interesat de oferta BCR, trebuie să știi că produsul oferă posibilitatea de achiziționare a unei locuințe verzi. Mai exact, aceasta trebuie să fie certificată de către Romania Green Building Council sau să aibă o clasă energetică A și să fie construită după 1 ianuarie 2000.

Ce este o locuință verde certificată RoGBC

În ceea ce privește locuința verde certificată de Romania Green Building Council, aceasta are o performanță energetică ridicată, cu un impact foarte scăzut asupra mediului prin optimizarea consumului de resurse naturale. De asemenea, o locuință cu clasa energetică A arată că este bine izolată, are instalații performante din punct de vedere energetic, care asigură pierderi minime de energie pentru încălzire, răcire și ventilare, pentru încălzirea apei și iluminat.

Ce este “împrumutul pentru locuințe verzi”, noul credit de tip ipotecar
Ce este “împrumutul pentru locuințe verzi”, noul credit de tip ipotecar

Ba chiar mai mult de atât, achiziția unei astfel de locuințe reprezintă și o economie la plata utilităților, rezultată din optimizarea consumului de apă, utilizarea materialelor ecologice, non-toxice și implementarea soluțiilor pentru colectarea și reciclarea deșeurilor.

”Extindem portofoliul de produse de creditare prin Casa Mea NaturA, care pune la dispoziția clienților două oferte de credite imobiliare pentru locuințe verzi, la cele mai bune costuri din piață și cu multiple avantaje.

Dezvoltarea portofoliului de credite verzi reprezintă consolidarea rolului BCR în zona de sustenabilitate și responsabilitate față de mediu și susținerea informării clienților cu privire la alegerile financiare inteligente pe care le pot face, ce au la bază respectul pentru mediu”, a declarat Vlad Huţuleac, director executiv adjunct, Produse și Segmente Retail, BCR.

Câți bani se acordă pentru locuințele verzi

Ei bine, în ceea ce privește împrumutul pentru locuințele verzi, valoarea minimă este de 45.000 lei, iar pentru suma maximă, Banca Comercială Română oferă până la 85% din valoarea investiției. Termenul de rambursare este de până la 30 de ani și cu o dobândă variabilă de la 3,55% pe an. Mai mult de atât, clienții beneficiază de zero comision de analiză și administrare credit și pot alege între dobândă variabilă pe toată perioada de creditare sau dobândă fixă în primii 5 sau 10 ani și ulterior variabilă.

Potrivit reprezentanților Romania Green Building Council, locuințele certificate de aceștia garantează potențialilor cumpărători că vor primi locuințe de calitate. De asemenea, creditul de la BCR oferă o finanțare accesibilă familiilor pentru a permite o mai bună proiectare și construcție a locuințelor pe care și le doresc.