Home » Știri » Ce este Ivermectina. Este bun sau nu medicamentul în tratarea Covid-19? Precizări importante de la specialiști

Ce este Ivermectina. Este bun sau nu medicamentul în tratarea Covid-19? Precizări importante de la specialiști

Violeta Badea / 28.01.2021, 15:20
Ce este Ivermectina. Este bun sau nu medicamentul în tratarea Covid-19? Precizări importante de la specialiști

Ce este Ivermectina. Este bun sau nu medicamentul în tratarea Covid-19? Precizări importante de la specialiști. Ivermectina este un produs medicamentos antiparazitar, fiind utilizat în tratamentul bolilor parazitare atât în medicina veterinară cât și în medicina umană. Gigi Becali a declarat recent că acesta este leacul perfect pentru Covid. Sunt multe păreri legate de acest tratament. În acest articol vom încerca să aflăm dacă e bun sau nu acest medicament. Medicii au spus totul!

Ce este Ivermectina. Este bun sau nu medicamentul în tratarea Covid-19

În prezent, tot ce știm concret legat de acest medicament este că se folosește la animale.  Specialiștii au declarat că se poate folosi și la medicina umană, în special pentru tratarea anumior afecțiuni de la nivelul pielii. Cu toate acestea, autoritățile române și internaționale nu au aprobat medicamentele ce conțin ivermectină pentru tratarea Covid-19. De fapt, în țara noastră este aprobat un singur medicament de uz uman care conține ivermectină Este vorba despre un unguent, și se administrează în tratamentul acneei rozacee.

Astfel, că cine le folosește o face doar pe propria răspundere. Cea mai vocală voce în acest sens a fost Gigi Becali care a declarat că Ivermectina dă rezultate fantastice și ne-ar putea scăpa de pandemie. Specialiștii îl contrazic și îi sfătuiesc pe oameni să nu se trateze cu așa ceva.

„Recomandăm pacienților să nu utilizeze acest medicament pentru prevenția sau tratamentul COVID-19, deoarece, până la acest moment nu sunt disponibile date certe privind eficacitatea și siguranța utilizării ivermectinei în COVID-19”, a precizat ANMDMR într-un comunicat.

Autoritățile din România au făcut un apelpublic către toți cetățenii să nu se trateze după ureche, deoarece consecințele pot fi grave.

„Tratamentele administrate pacienților trebuie să aibă în spate dovezi științifice, ghiduri și protocoale. Vorbim despre o medicină bazată pe dovezi științifice. Administrarea către pacienți de către medici trebuie să vină obligatoriu numai după ce un tratament este avizat de către organele de reglementare, iar această aprobare vine în urma studiilor efectuate”, a precizatprof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, citat de stirileprotv.ro.

Este bun sau nu medicamentul în tratarea Covid-19
Este bun sau nu medicamentul în tratarea Covid-19

Ivermectina este folosită în America

Dacă în România nu este indicată administrarea acestui medicament, în străinătate a devenit principalul tratament. În timp ce la noi toată lumea se contrazice, medicul român, Ion Alexie, stabilit în Los Angeles , spune că folosește Ivermectina pentru toți pacienții săi. De asemenea, le atrage atenție medicilor veterinari să lase specialiștii să decidă dacă este o variantă și pentru om sau nu.

„De pe 15 ianuarie folosesc pentru toți pacienții mei cu Covid în spital Ivermectina. Nu știu ce s-a hotărât în România, dar se pare că se iau niște hotărâri. Eu invit pe toată lumea să vină în America și să vadă ce facem noi. Noi știm ce fac și ei în România. Problema mea e că așa de mulți oameni sunt în America și mulți mai mulți doctori decât în România și dacă noi folosim, ar trebui românii să copieze. Și noi copiem ce e bun în România, dar cred că la cazul Ivermectinez să copieze ce spune și doctorul francez sau avocat de care ați vorbit și să vadă ce spun și englezii și să mai învețe și ei puțin pentru că nu dirijează ei medicina din România. Ca să fim clari!”, a declarat medicul, citat de medifax.ro.