Home » Știri » Ce să pui în cafea pentru a atenua gustul amar. Ingredientul neașteptat din bucătărie

Ce să pui în cafea pentru a atenua gustul amar. Ingredientul neașteptat din bucătărie

Manolică Anca / 11.02.2022, 15:59
Ce să pui în cafea pentru a atenua gustul amar. Ingredientul neașteptat din bucătărie

Dacă nici tu nu poți suporta amărăciunea unei cești de cafea, atunci probabil că faci parte din acea categorie de persoane care adaugă o mulțime de toppinguri și zaharuri pentru a o putea bea. Uită de toate aceste produse bogate în calorii! Există un ingredient simplu pe care să îl pui în cafea, care nu numai că va atenua gustul amar, dar va intensifica și aroma și te va face să vrei să încerci să o bei neagră, așa cum ar trebui ea consumată de fapt.

Ce să pui în cafea pentru a atenua gustul amar

Cel mai bun mod de a începe ziua este cu o ceașcă bună de cafea. Dar pentru unii oameni, cafeaua poate avea un gust amar. Mai ales dacă nu este un băutor obișnuit de cafea. Însă acesta nu ar trebui să fie un motiv pentru a evita cu totul cafeaua și a pierde beneficiile sale. Și nu trebuie să însemne un apel imediat la adăugarea de zahăr în cafea. Există modalități alternative prin care poți face cafeaua mai puțin amară fără a adăuga zahăr.

Una dintre ele este adăugarea unui ingredient pe care toată lumea îl are în bucătărie. Este vorba despre scorțișoară Aceasta nu doar că elimină amărăciunea dintr-o ceașcă de cafea, dar îi va intensifica și aroma. În acest fel vei sta departe de zahăr și te vei putea bucura în continuare de licoarea ta preferată de dimineața!

De ce este scorțișoara atât de recomandată

Scorțișoara în cafea este o opțiune foarte populară, atât de populară încât aproape toate cafenelele și magazinele de cafea pun condimentul la dispoziția clienților pentru a adăuga pudra puternică în propria ceașcă. Dar de ce?

Scorțișoara este o alternativă excelentă pentru atunci când vrei să reduci consumul de zahăr. Nu numai că miroase grozav, dar are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Adăugarea scorțișoarei în cafea va ajuta la reducerea gustului amar și complimentează bine gustul cafelei.

Pune scorțișoară în cafea pentru a atenua gustul amar
Pune scorțișoară în cafea pentru a atenua gustul amar

Un alt lucru grozav este că scorțișoara are foarte puține calorii, ceea ce o face cu atât mai bună decât zahărul. Este mult mai ușoară decât orice sirop pe care l-ai putea folosi în mod normal. Este naturală, are un gust bun și chiar poate oferi un ajutor pentru cei care caută să ducă un stil de viață sănătos.

La fle ca în cazul oricărui alt ingredient, dacă nu ești sigur cum vei reacționa la gustul ei, începe cu puțin. Adaugă un praf de scorțișoară și vezi dacă îți place. Reține că se dizolvă mai bine în cafeaua fierbinte decât în ​​cea rece, dar este bine oricum.

Poți folosi scorțișoară măcinată sau în formă de baton pentru a o adăuga în cafea, dar pudra tinde să funcționeze cel mai bine, deoarece se va dizolva mult mai rapid decât batonul care stă la infuzat.