Home » Cum să faci orice » Ce se întâmplă de fapt dacă presari scorțișoară în ghivecele de flori. Efectul surprinzător

Ce se întâmplă de fapt dacă presari scorțișoară în ghivecele de flori. Efectul surprinzător

Manolică Anca / 16.07.2021, 14:55
Ce se întâmplă de fapt dacă presari scorțișoară în ghivecele de flori. Efectul surprinzător

Probabil mulți dintre noi sunt iubitori de flori sau plante de apartament. Pe lângă faptul că acestea ne fac casa mai frumoasă și mai primitoare, ele pot îmbunătăți și calitatea aerului din locuință. Unde mai pui că sunt și ușor de îngrijit, mai ușor de cât ai crede! Află ce se întâmplă dacă presari scorțișoară în ghivecele de flori.

Ce se întâmplă de fapt dacă presari scorțișoară în ghivecele de flori

Plantele de apartament, fie ele autohtone sau exotice, rezistente sau mai pretențioase, au nevoie de o îngrijire atentă din partea noastră, dacă vrem să le avem cât mai mult timp verzi, tinere și înfloritoare. Iar această activitate poate fi simplă și plăcută, dacă afli de trucul simplu cu scorțișoară. Acest condiment aparent banal, are avantajul că este foarte ieftin, putând fi folosit atât în cazul plantelor din exterior, cât și în cazul celor din interior.

Cu siguranță, fiecare dintre noi are un pliculeț sau o baghetă de scorțișoară acasă. Unul dintre cele mai populare condimente din lume, cu un gust și miros deosebit, acesta se adaugă la multe preparate în bucătărie, dar este adesea adăugat și în cafea sau în prepararea unor măști hidratante pentru față. De asemenea, este o idee foarte bună să presari scorțișoară și în ghivecele de flori. Efectele asupra acestora sunt uimitoare, redându-le acestora vitalitatea.

Scorțișoara are numeroase întrebuințări. Pe lângă gustul și mirosul deosebit, acesta poate fi benefic și în tratarea plantelor
Scorțișoara are numeroase întrebuințări. Pe lângă gustul și mirosul deosebit, acesta poate fi benefic și în tratarea plantelor

Efectele sunt uimitoare

Plantele de apartament ne fac locuința mai primitoare și mai frumoasă, însă au des nevoie de îngrijire. Scorțișoara pe care toți o avem la îndemână, nu este folositoare doar în bucătărie, ci și la îngrijirea plantelor. Iată ce se întâmplă, mai exact, dacă presari scorțișoară în ghivecele de flori.

  • Îndepărtează furnicile – presară scorțișoară în grădină sau în ghivecele florilor și vei vedea că vei reuși să scapi complet de furnici. Fiindcă ele urăsc acest condiment, vor sta la distanță de plantele tale.
  • Îngrășământ natural – uită de îngrăsămintele din comerț. Presară scorţişoară la rădăcina plantei și vei vedea ce mare și frumoasă va crește.
  • Puieţi – pune scorţişoară în pământ și apoi plantează seminţele. Vei vedea că fungii și bacteriile vor sta la distanță.
  • Vindecă rănile plantelor – dacă din greșeală tai o frunză sau să îi atingi tulpina, puțină scorțișoară va ajuta la tratarea plantei.
  • Ciuperci sălbatice – ciupercile nu suportă scorţişoara, astfel că le poți ține la depărtare dacă presari acest condiment în grădină.
  • Plantele din interior – condimentul este un ajutor de nădejde în eliminarea duşmanilor plantelor.
  • Scorțișoară și coajă de ou în pământul din ghivece – adună cojile de la ouă, spală-le bine de albuș și lasă-le la uscat. Apoi, dă-le printr-un blender și folosește pudra plină de calciu și minerale pentru hrana plantelor. La 200 g de pudră din coji de ouă pune și o linguriță de scorțișoară, după care amestecă în pământul bine săpat de la suprafața ghivecelor. Scorțișoara are un puternic efect antimicrobian și antimucegai.