Home » Știri » Ce spune medicul Monica Pop despre vaccinul AstraZeneca. A răbufnit, după ce a fost eliminată restricția de vârstă

Ce spune medicul Monica Pop despre vaccinul AstraZeneca. A răbufnit, după ce a fost eliminată restricția de vârstă

Alexandru Cazacu / 08.03.2021, 15:42
Ce spune medicul Monica Pop despre vaccinul AstraZeneca. A răbufnit, după ce a fost eliminată restricția de vârstă

Dr. Monica Pop a criticat aspru autoritățile care vor să ridice restricția de vârstă în privința vaccinului anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca. Medicul a scris un mesaj dur pe o rețea de socializare.

Ce spune medicul Monica Pop despre vaccinul AstraZeneca

După ce autoritățile au anunțat că vor să ridice restricțiile de vârstă în privința vaccinului anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca, dr. Monica Pop a răbufnit pe o rețea de socializare. Printr-un mesaj pe Facebook, medicul a criticat dur autoritățile din România.

Iar SUSPICIUNI?!

S-a anunțat mereu că vaccinul AstraZeneca nu e indicat după 55 de ani! Mâine, la noi, se va ridica restricția de vârstă??!! Când au dat indicația de a nu se face după 55 de ani, știau bine de ce, nu??!! Studii în plus? Când? Până acum o lună nu era indicat după 55 de ani și acum e??!! Până la ce vârstă? Sau fără limită?

Nu e același vaccin? În urmă cu câteva minute, dl Col. Dr. Gheorghiță a anunțat pe tv că mâine se va hotărî ridicarea restricției de vârsta pentru acest vaccin, despre care s-a anunțat mereu că nu se face persoanelor de peste 55 de ani!!!!!!!!!

CE SĂ MAI CREADĂ BIEȚII OAMENI???!!!

Dacă s-au făcut studii suplimentare și ” se poate” și după 55 de ani, de ce la noi trebuie o hotărâre??!! Iar dacă înainte au spus că nu trebuie făcut după 55 de ani, e clar că știau ei de ce, nu?

Se spun multe despre acest tip de vaccin! După câte știm, sunt state care nu-l fac! De ce strategii care generează mereu suspiciuni??!!”, a scris Monica Pop, pe Facebook.

Ce spune medicul Monica Pop despre vaccinul AstraZeneca
Ce spune medicul Monica Pop despre vaccinul AstraZeneca

Ridicarea restricției de vârstă a vaccinului AstraZeneca

De reamintit este faptul că autoritățile spuneau că s-ar putea decide ridicarea restricției de vârstă pentru vaccinul celor de la AstraZeneca. Acesta era administrat persoanelor cu vârsta de sub 55 de ani.

”Pentru vaccinul de la AstraZeneca, săptămâna aceasta, chiar mâine (luni – n.r.), vom decide dacă ridicăm sau nu limita de vârstă. Vom avea o întrunire atât la nivelul Comitetului Național, vom avea și punctul de vedere al Ministerului Sănătății, și al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, iar de mâine vom anunța oficial care va fi decizia faţă de limitarea de vârstă la vaccinul AstraZeneca”, a spus Valeriu Gheorghiță, duminică seara, la Antena 3.

 CNCAV a decis luni ridicarea limitării de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca

Luni, Comitetul Național de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea a decis ridicarea limitării de vârstă pentru vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca. Serul era administrat până acum persoanelor cu vârsta sub 55 de ani.

”În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului”, se arată în comunicatul CNCAV.