Carnea de pește este unul din alimentele frecvent recomandate de medicii nutriționiști în diete. Cea mai scumpă carne de pește – cât costă 100 de grame și ce calități are
Cea mai scumpă carne de pește este din specia koi și a câștigat concursul All Japan Koi Show în 2017. A fost vândut, în urma unei licitații, la prețul de 1,8 milioane de dolari. Este cel mai scump pește din acest soi vândut vreodată.
Această specie de pești, koi, arată ca niște pești aurii supradimensionați, însă nu sunt deloc înrudiți. Sunt, de fapt, o specie de crap, cea mai scumpă de pe piața animalelor de casă.
Prețurile aproximative pentru aceste specii sunt : puiet de 5 cm – 5-10 lei/buc, puiet de 15-20 cm – 30-50 lei/buc, maturi de 55-60 cm – 800-1000 lei/buc. Prețurile variază în funcție de tipul peștelui, conform 3afaceri.blogspot.com
Crapul – Koi este o specie de pește ornamental de origine japoneză ce se remarcă prin culorile vii de pe suprafata acestuia. Pe lângă asta, sunt foarte sociabili și prietenoși cu oamenii, putând fi dresați să facă anumite trucuri sau să mănânce din palmă.
Cele mai cunoscute specii de crapi joponezi se numără Kohaku,Shusui, Asagi, Tancho, Bekko, sau Koromo. Specia Kohaku este cea mai răspândită și cunoscută, având culorile roșu și alb, culorile steagului Japoniei. De-a lungul timpului, în urma multor încrucișări, a apărut o gamă largă de combinații coloristice.
Această specie de pești are o durată mare de viață, de aproximativ 25 de ani, însă, unele exemplare pot ajunge chiar și la 50 de ani.
Maturitatea sexuală o atinge în jurul vârstei de 2-3 ani, sexuală la vârsta de 2-3 ani, iar ca productivitate se poate ajunge la 80.000 -100.000 de icre/kg exemplar. Perioada de reproducere a acestei specii este în lunile mai-iulie, însă, dacă temperaturile sunt foarte ridicate pe tot parcursul anului, aceștia se pot reproduce de mai multe ori.
Carnea de peşte alimentul frecvent recomandat de specialiștii în nutriție, cu scopul de a avea o alimentaţie echilibrată din punct de vedere nutriţional. Peştele este o sursă bogată de acizi grasi esentiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (ex: A, D, E, complexul vitaminelor B), macro şi oligominerale (ex: potasiu, calciu, fier, iod, fosfor, seleniu). Aceste elemente sunt necesare în creșterea și dezvoltarea sănătoasă a organismului uman.
Bogată în proteină animală, consumul zilnic a 200 de grame de carne de pește, asigură organismului necesarul de aminoacizi esenţiali (ex: lizină, metionină, triptofan, leucină). În plus, în comparație cu alte tipuri de carne, proteinele regăsite în pește se digeră mult mai repede.
În zilele noastre, există în jur de 120 de varietăți de pești koi. Iar dacă stăm să comparăm cu numărul raselor de câini din întreaga lume, care este de aproximativ 200, această specie de pești este foarte populară.