Home » Știri » Cine sunt elevii care fac școala online, din 8 februarie. Lista cu localitățile din România și scenariul în care se află

Cine sunt elevii care fac școala online, din 8 februarie. Lista cu localitățile din România și scenariul în care se află

Violeta Badea / 05.02.2021, 14:56
Cine sunt elevii care fac școala online, din 8 februarie. Lista cu localitățile din România și scenariul în care se află

Cine sunt elevii care fac școala online, din 8 februarie. Ministerul Educației a publicat lista cu localitățile din România și scenariul în care se află. Școlile se redeschid parțial pe data de 8 februarie, în funcție de scenariile pe culori anunțate de autorități. Dar ce culoare are fiecare zonă? Ministerul Educației a publicat pe Edu.ro lista cu fiecare localitate din fiecare județ în parte și scenariul în care se încadrează, pentru ca elevii și părinții să știe cu exactitate unde se încadrează.

Cine sunt elevii care fac școala online, din 8 februarie

Lista publicată cuprinde nu mai puțin de 3.181 unități administrativ-teritoriale (UAT), cu scenariul în care se încadrează fiecare, potrivit Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. În prezent, lucrurile stau în felul următor: 149 de localități sunt în scenariul roșu, 903 localități sunt în scenariul galben, 3.181 sunt în scenariul verde, iar 24 de localități  vor face cursuri exclusiv online, pentru că au rata peste șase la mia de locuitori. Iată care sunt acestea:

  • Mogoș din Alba
  • Brazii din Arad
  • Sinteu din Bihor
  • Oraș Flămani și Havirna din județul Botoșani
  • Ramna din Caraș-Severin
  • Sânmartin și Mociu din Cluj
  • Văleni-Dâmbovița, din județul Dâmbovița
  • Vâlișoara și Oraș Geoagiu din județul Hunedoara
  • Popricani din Iași
  • Jilava din Ilfov
  • Gărdani și Bogdan Vodă din Maramureș
  • Bâla din Mureș
  • Șag, Parța, Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Ghiroda, Oraș Recaș, din județul Timiș
  • Oraș Bălcești și Măciuca din Vâlcea.

Bucureștiul se încadrează în scenariul galben, având incidența de sub trei la mia de locuitori. Astfel, vor merge la școală fizic de luni, 8 februarie, copiii din creșe, grădinițe, clasele primare, precum și elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu, clasele VIII, XII și XIII.

Ministrul Educatiei a facut apel la respectarea masurilor de siguranta
Ministrul Educatiei a facut apel la respectarea masurilor de siguranta

Apel pentru respectarea măsurilor de siguranță

Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat în cadrul conferinței de presă că va monitoriza, cu ajutorul autorităților din teritoriu, respectarea tuturor regulilor impuse pentru desfășurarea în siguranță a cursurilor în școli.

„Insistăm pe respectarea următoarelor reguli: distanțarea fizică e extrem de importantă, maximum posibil, minim 1 metru pentru a nu ajunge în situații absurde de blocaj. Mizăm pe capacitatea organizatorică a fiecărui director de școală că va asigura distanțarea maxim posibilă în condițiile date. Scăzând acele categorii de elevi exceptate din perspectiva prezenței fizice aglomerația din sălile de clasă nu va fi chiar atât de mare cum se prezintă la nivel teoretic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În cazul în care se va depista vreun caz de coronavirus, în învățământul preșcolar și primar, cursurile se suspendă pe o perioadă de 14 zile. În timp ce în cazul gimnaziului și claselor de liceu, depistarea unui caz de infectare cu Covid presupune începerea unei anchete epidemiologice. DSP va decide dacă se vor suspenda cursurile încă de la primul caz sau se așteaptă apariția celui de-al doilea caz.

„La ciclul gimnazial şi liceal, la primul caz se va face o anchetă epidemiologică, se recomandă şi testarea, şi vor fi analizate măsurile, fie se suspendă încă de la primul caz, fie nu e necesară suspendarea, se continuă până la al doilea caz, când se suspendă”, a menționat ministrul educației.