Home » Știri » Cum poți să îți cureți tenișii albi. 5 trucuri simple și uimitoare

Cum poți să îți cureți tenișii albi. 5 trucuri simple și uimitoare

Violeta Badea / 03.06.2021, 10:44
Cum poți să îți cureți tenișii albi. 5 trucuri simple și uimitoare

Cum poți să îți cureți tenișii albi. Tenișii albi arată superb în anotimpul de vară sau primăvară, dar vine momentul neplăcut în care încălțămintea preferată își pierde culoarea originală, iar albul devine gri. Curățarea acestora este de cele mai multe ori dificilă, ba chiar pare imposibilă. Totuși, există câteva trucuri simple și uimitoare care te pot ajuta să îți cureți tenișii albi. Iată cum îți poți păstra încălțămintea la fel de albă și strălucitoare ca la început.

Cum poți să îți cureți tenișii albi

Tenișii albi sunt preferații noștri în anotimpul călduros, deoarece sunt foarte versatili și foarte comozi. Singura problemă este că se murdăresc destul de repede și se curăță extrem de greu. Probabil ați încercat să-i spălați cu detergenții din comerț și ați constatat că s-au îngălbenit. Ei bine, noi am descoperit cinci trucuri simple care vor păstra pantofii curați și albi ca atunci când i-ați cumpărat.

Cum cureti tenisii albi
Cum cureti tenisii albi

1. Acetona

Poate fi o adevărată provocare să îți păstrezi tenișii albi ca la început, dar sunt câteva trucuri care funcționează de minune. Unul dintre acestea este acetona. Da, ai auzit bine! Pe lângă înlăturarea ojei, soluția aceasta te poate scăpa și de murdăria de pe pantofii tăi preferați.

După mai multe expermiente, acetona s-a dovedit a fi inamicul perfect pentru petele de pe încălţăminte, care dispar cât ai clipi. Tot ceea ce trebuie să faci este să înmoi o dischetă demachiantă în acetonă şi să ștergi cu ea talpa pantofilor, insistând până ce vei scoate toată murdăria.

Trucul funcţionează foarte bine şi pentru pantofii din piele, aşa că ai toate motivele să ai în casă acest produs incredibil. Un singur lucru trebuie să mai ai în vedere. După ce ai curățat petele trebuie să aplici puțină pudră de bebeluşi sau vaselină pe tenişi, deoarece acetona este dură și poate afecta materialul din care sunt confecționați pantofii. Simplu, nu-i așa? Rezultatele vor fi uimitoare!

2. Apa minerală

Un alt produs care face minuni în curățarea petelor este apa minerală. Tot ceea ce trebuie să faci este să toarni puţin din această băutură direct pe zona respectivă şi apoi să ștergi bine cu o cârpă curată sau cu un prosop de hârtie. Vei rămâne surprins de efectele pe care le are renumita apă minerală!

3. Pasta de dinți

Pe lângă dantură, pasta și periuța de dinți te pot ajuta să cureți și încălțămintea. Tot ceea ce trebuie să faci este să aplici pastă de dinți pe periuța de dinți și să cureți suprafața pantofilor cu pete. Ulterior, șterge tenișii cu o cârpă umedă și lăsați-i să se usuce în mod natural. Rezultatele nu vor fi extraordinare din prima, dar dacă îi cureți periodic, te vei putea bucura de ei pe tot parcursul verii!

4. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu face minuni în bucătărie și în gospodărie. Cu siguranță, îngredientul se găsește și în bucătăria ta. Folosește-l cu încredere și la curățarea pantofilor! Tot ce trebuie să faci e să amesteci două sau trei lingurițe de bicarbonat de sodiu cu un pahar de apă. Înmoaie o cârpă în compoziția obținută și șterge încălțămintea până vei îndepărta petele. Acest produs este ideal doar pentru curățarea pantofilor din materiale textile.

5. Oțet

Oțetul este un alt produs de bucătărie, care este ideal pentru îndepărtarea murdăriei de pe încălțămintea albă. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o linguriță de oțet pe o cârpă umedă și să ștergi bine tenișii. Apoi, șterge încălțămintea cu o cârpă umezită numai cu apă. Este o metodă foarte eficientă și simplă!