Home » Știri » Cum să trimiți fișiere mari pe internet. 5 servicii gratuite și foarte eficiente

Cum să trimiți fișiere mari pe internet. 5 servicii gratuite și foarte eficiente

Alexandru Cazacu / 02.02.2021, 15:50
Cum să trimiți fișiere mari pe internet. 5 servicii gratuite și foarte eficiente

De multe ori când vrem să transferăm fișiere mari pe internet, întâmpinăm unele probleme. Deși există mai multe variante prin care poți face acest lucru, majoritatea ne vor cere o anumită sumă de bani pentru aceste servicii. Cu toate acestea, nu mulți sunt cei care știu că există și câteva metode gratuite pentru asta.

Cinci servicii gratuite prin care poți trimite fișiere mari pe internet

Așadar, dacă vrei să trimiți un fișier mare pe internet și prin intermediul unui mail nu se poate, poți apela la următoare servicii:

Firefox Send

Una dintre variantele gratuite prin care poți trimite un fișier mare pe internet, este serviciul oferit de Firefox Send de la Mozilla. Cu toate acestea, această metodă are atât avantaje, cât și dezavantaje.

Avantajul utilizării acestui serviciu este faptul că Mozilla are o reputație bună, este foarte sigur și ușor de utilizat, dar este și în limba Română. Însă, are și unele restricții în ceea ce privește dimensiunea fișierelor, dacă fișierul pe care vrei să-l trimiți are peste 2.1 GB, vei primi mesajul că acesta este prea mare.

Cu ajutorul serviciilor File Pizza poți trimite fișiere mari pe internet

De asemenea, serviciul de mai sus nu este singurul prin care poți trimite fișiere mai mari pe internet. Deși nu funcționează ca celelalte, serviciul File Pizza este destul de eficient. La utilizarea acestuia, fișierele nu se păstrează, deoarece transferul se face de pe un calculator pe altul.

Cu toate acestea, avantajul este că nu există o limită a dimensiunii fișierului, doar că nu trebuie să te deconectezi de la internet sau să închizi fereastra transferului. Trebuie menționat faptul că, transferul va consuma mult traficul, deci, atenție!

Cum poți trimite fișiere mari gratuit
Cinci metode gratuite de a trimite fișiere mari

Filemail

Un alt serviciu gratuit pentru transferul de fișiere mari pe internet este cel oferit de Filemail. Acesta vă permite prin email (veți primi un link) sau printr-un simplu link, trimiterea gratuită a fișierelor cu o dimensiune de până la 50 GB și este disponibil în limba română. Transferul prin această metodă nu se face doar pe site-ul oficial, ci și prin programe Filemail pentru diferite sisteme de operare.

Cu Send Anywhere poți trimite fișiere mari pe internet

Puțini sunt cei care știu, însă prin intermediul serviciilor Send Anywhere poți trimite de asemenea fișiere mari pe internet. Acesta este gratuit până la 50 GB și poate fi utilizat online, dar și prin aplicațiile pentru sistemele de operare. Mai mult de atât, acest serviciu este inclus în unele managere de fișiere cum ar fi X-Plore de la Android.

Pe de altă parte, dacă nu ești înregistrat, codul pe care îl primești dacă vrei să trimiți un fișier prin Send Anywhere, este valabil doar 10 minute. Însă, dacă decizi să te înregistrezi vei primi un cont gratuit de 7 zile, având în acest fel posibilitatea să creezi link-uri directe și să trimiți via mail.

Tresorit Send

Am ajuns și la Tresorit Send care, serviciu care permite trimiterea fișierelor mari pe internet cu dimensiuni până la 5 GB, cu stocare. Utilizarea acestei metode este una foarte simplă. Tot ce trebuie să faci este să adaugi fișierele (pot fi mai multe), specifici adresa ta de mail și trimiți link-ul generat destinatarului.