Home » Știri » Cum scapi cel mai repede de alcoolul din corp. Trucul simplu care e la îndemâna oricui

Cum scapi cel mai repede de alcoolul din corp. Trucul simplu care e la îndemâna oricui

Manolică Anca / 02.11.2020, 13:46
Cum scapi cel mai repede de alcoolul din corp. Trucul simplu care e la îndemâna oricui

Alcoolul și șoferia au fost și trebuie să rămână mereu dușmani! Sigur te-ai întrebat, măcat o dată, după o noapte în care ai petrecut, cam în cât timp se elimină tot alcoolul din organism. Iată cum scapi cel mai repede de alcoolul din corp. Trucul este simplu și se află la îndemâna oricui.

Cum scapi cel mai repede de alcoolul din corp

Numeroși cercetători au încercat să dea un răspuns cât mai plauzibil la întrebarea: în cât timp se elimină alcoolul din organism? Însă, această durată depinde de mai mulți factori, precum: greutatea celui care a consumat, tipul de băutură, timpul în care a fost consumată respectiva cantitate de băutură și timpul de odihnă, de după.
În plus, medicii susțin că persoanele care aleg să consume alcool pe stomacul gol pot ajunge la valoarea maximă a alcoolemiei în aproximativ 20-30 de minute. Iar acest lucru se întâmplă, deoarece metabolismul este mai rapid şi alcoolul ajunge mai repede în sânge.
Este foarte indicat să îți menții corpul hidratat
Este foarte indicat să îți menții corpul hidratat
Având în vedere că alcoolul este diuretic, este foarte important să previi deshidratarea. De aceea, un lucru important ce ar trebui făcut după ce ai consumat mai mult alcool, este să bei cel puțin jumătate de litru de apă înainte de culcare. Sau un exemplu concret: câte un pahar de apă pentru fiecare bere.

Nu uita că foarte important este să dormi suficient de mult pentru a da timp tranzitului stomacal să își revină. Aproximativ opt ore de somn vor fi suficiente pentru ca organismul să se recupereze.

Cum scapi cel mai repede de alcoolul din corp. Nu uita de micul dejun!

În plus, nu uita de micul dejun! Acesta nu trebuie sărit niciodată, însă cu atât mai important este după o noapte de beție. Prima masă ar trebui să conțină pâine prăjită și ceai de ghimbir, pentru stabilizarea stării stomacului, banană pentru refacerea nivelului de potasiu și omletă pentru proteine și vitamine.

Cu siguranță, urăști faptul că în ziua următoare nu te vei simți în stare să faci absolut nimic și vei vrea să stai doar în pat. De aceea, recomandat este să ieși la o plimbare la aer curat sau să faci puțină mișcare. Aceasta va mări cantitarea de endorfine, redusă, anterior, de alcool.

Desigur, trebuie să uiți nici de bine-cunoscutele remedii, precum ciorba de burtă, zeama de varză sau supa de legume.

În cât timp se elimină alcoolul din organism

Iată în cât timp de va elimina alcoolul din organism în cazul unei persoane cu o greutate de 70 de kilograme:

  • o bere de 500 ml se va elimina în aproximativ 2 ore;
  • un litru de vin se alimină între 7 ore şi 9 ore;
  • 100 ml de lichior se va elimina în aproximativ 3 ore şi 10 minute;
  • 100 ml palincă se va elimina în aproximativ 4 ore şi 10 minute;
  • 100 ml vodcă se va elimina în aproximativ 3 ore;

Foarte important de menționat este că acest timp poate să difere în funcție de gradul de alcool conținut de fiecare băutură.

Timpul în care se absoarbe alcoolul diferă în funcție câte grade are
Timpul în care se absoarbe alcoolul diferă în funcție câte grade are

Cercetatorii din Japonia au făcut un experiment pentru a vedea evoluția alcoolemiei în organism. Mai mulți voluntari au băut 50 de centilitri de apă și 10 centilitri de shochu, băutura alcoolică japoneză ce conține 25% alcool. După câteva zile, aceiași volutari au băut aceeași cantitate de shochu, însoțită de 50 de centilitri de suc de roșii. Î urma rezultatelor au constatat că sucul de roșii a ajutat la eliminarea cu 30% mai mult alcool din sânge decat apa, într-un interval de patru ore.