Home » Știri » Data la care Putin vrea să pună capăt războiul. Papa Francisc a dezvăluit tot ce a aflat

Data la care Putin vrea să pună capăt războiul. Papa Francisc a dezvăluit tot ce a aflat

Alexandru Cazacu / 04.05.2022, 09:40
Data la care Putin vrea să pună capăt războiul. Papa Francisc a dezvăluit tot ce a aflat

În timp ce unii oficiali din Occident susțin că liderul de la Kremlin ar putea declara oficial război Ucrainei pe 9 mai, Papa Francisc a spus că Rusia are de gând să pună capăt invaziei. Suveranul Pontif a făcut aceste dezvăluiri în cadrul unui interviu publicat marți de cotidianul italian Corriere della Serra. El susține că informațiile le-a primit chiar de la premierul maghiar, Viktor Orban. Află în continuare care este data la care Putin vrea să pună capăt războiului.

Papa Francis, despre data la care Putin vrea să pună capăt războiul

Într-un interviu pentru ziarul italian Corriere della Sera, Papa Francisc a declarat că Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, i-a spus că Rusia ar plănui să pună capăt invaziei chiar de „Ziua Victoriei”, adică pe 9 mai. Potrivit Papei, acesta este și motivul pentru escaladarea conflictului din ultimele zile, scriu jurnaliștii de la CNN.

„Viktor Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, a spus suveranul Pontif.

„Asta ar explica și viteza escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este vorba doar de Donbas, ci de Crimeea, de Odesa, de a lua portul Ucrainei de la Marea Neagră din Ucraina”, a mai spus Suveranul Pontif în interviul pentru cotidianul italian.

Potrivit sursei citate anterior, la data de 9 mai, rușii sărbătoresc „Ziua Victoriei”. Acesta marchează înfrângerea naziștilor în cel de-Al Doilea Război Mondial, iar unii oficiali din Occident sunt de părere că președintele rus se va folosi de semnificația simbolică a acestui eveniment pentru a anunța un succes militar cu privire la invazia Ucrainei sau o escaladare a ostilităților.

Data la care Putin vrea să pună capăt războiul. Papa Francis a dezvăluit tot ce a aflat
Data la care Putin vrea să pună capăt războiul. Papa Francis a dezvăluit totul

Papa Francisc: „Nu există voință pentru pace”

În opinia Suveranului Pontif, „nu există destulă voință pentru pace”. Papa Francisc se declară pesimist în ceea ce privește situația din Ucraina și spune că „trebuie să facem orice ne stă în putință pentru a pune capăt războiului”.

Totodată, Papa a declarat că nu va călători deocamdată la Kiev, însă a trimis doi reprezentanți ai Vaticanului (cardinalul Michael Czerny și cardinalul Konrad Krajewski). Preasfinția Sa mai spune că este necesar să meargă întâi la Moscova pentru a se întâlni Vladimir Putin, asta dacă liderul de la Kremlin îi „va deschide ușa”.

Planurile lui Vladimir Putin în Ucraina după 9 mai, dezvăluite de americani

Pe de altă parte, conform presei internaționale, intenția liderilor militari ruși este de a-i oferi lui Putin o victorie până pe 9 mai, fie ea chiar și simbolică, dacă nu strategică. Conform jurnaliștilor Antena 3, după „Ziua Victoriei”, Rusia va forța anexarea teritoriilor pe care le controlează deja în Ucraina.

Statele Unite dispun de informații credibile, potrivit cărora Rusia va încerca să anexeze, până la jumătatea lunii mai, Donețk și Lugansk, regiuni ocupate de separatiștii pro-ruși. Se pare că există și unele planuri de a crea o așa-zisă „republică populară” în Herson, oraș ocupat acum de ruși. În opinia lui Michael Carpenter, ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, acest oraș va fi, de asemenea, anexat.