Home » Știri » De ce nu au, de fapt, bucureștenii căldură și apă caldă în plină iarnă

De ce nu au, de fapt, bucureștenii căldură și apă caldă în plină iarnă

Violeta Badea / 12.01.2021, 12:53
De ce nu au, de fapt, bucureștenii căldură și apă caldă în plină iarnă

De ce nu au, de fapt, bucureștenii căldură și apă caldă în plină iarnă. Mii de bucureșteni se confruntă cu două probleme grave în plină iarnă: lipsa de căldură și apă. Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea și în perioada următoare, iar oamenii nu mai știu ce să facă ca să iasă cu bine din această situație disperată.

Locuitorii capitalei s-au săturat să se plângă la autorități și să aștepte rezolvarea problemei în zadar. Bucureștenii și-au achiziționat calorifere electrice, plăpumi și pături pentru a trece cu bine de iarnă.

De ce nu au avut bucureștenii căldură și apă caldă

În sectorul 3 a fost întregistrat un număr de 449 de blocuri care au rămas fără apă și căldură în plină iarnă. Alte avarii mai minore s-au produs și în sectoarele 2 și 3. În acest caz, blocurile nu au primit agent termic în parametri. Motivul? Adrian Gîtlan, director adjunct al Termoenergetică a încercat să explice care este problema care le poate afecta sănătatea locuitorilor din București.

„Este vorba doar de inerția unui sistem foarte mare. În momentul în care se oprește un sistem atât de mare și se repornește, există această inerție. Treptat nu vor mai fi probleme pe toată zona afectată”, a declarat Gîtlan, citat de digi24.ro.

Problemele s-au remediat abia după două zile, dar riscul ca instalațiile să cedeze din nou este uriaș. Deși reprezentanții Termoenergetica promit că toate blocurile din Sectoarele 2 și 3 vor avea căldură și apă caldă, nimeni nu mai crede nimic.

Ce spune Nicusor Dan despre lipsa caldurii si a apei calde
Ce spune Nicusor Dan despre lipsa caldurii si a apei calde

Ce spune Nicușor Dan despre lipsa apei și a căldurii

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre această problemă care nu le dă pace bucureștenilor. Acesta a mai promis și în trecut că dacă o persoană va suna să anunțe că nu are căldură sau apă caldă, acesta va fi informat exact despre avarie și timpul în care urmează să fie remediată.

Potrivit lui Nicușor Dan, momentan nu sunt prea multe soluții, precizând că tot ceea ce se poate face în perioada următoare ține de rezolvarea avariilor. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, așteaptă banii europeni care urmează să ajungă anul acesta pentru a putea începe lucrările.

„Adică avem 1.000 de kilometri de reţea principală, acolo sunt cele mai mari probleme, acolo sunt cele mai mari pierderi în sensul că pentru aceşti 1.000 de kilometri avem nevoie de 1,5 miliarde de euro, dar specialiştii au spus unde sunt locurile cele mai afectate şi pentru asta avem deja 500 de milioane, trebuie doar să începem”, a declarat Nicuşor Dan, citat de economica.net.

Se promite suplimentarea echipelor de intervenție

Premierul interimar Niciolae Ciucă a declarat că Guvernul va aloca fondurile necesare pentru suplimentarea la nivelul Bucureștiului a echipelor de intervenție care se ocupă cu rezolvarea avariilor la rețelele de distribuție de apă caldă și căldură.

Acestă soluție vine după ce foarte mulți locuitori ai Capitalei au făcut plângeri, fiind nemulțumiți de timpul mare de așteptare al rezolvării problemelor. Oamenii revoltați au fost nevoiți să își aciziționeze boilere și calorifere electrice pentru a putea face față frigului din case.