Home » Politică » Căldura și apa caldă în București. Mesajul primarului Nicușor Dan. Cum vor resimți bucureștenii această iarnă

Căldura și apa caldă în București. Mesajul primarului Nicușor Dan. Cum vor resimți bucureștenii această iarnă

Bucur Ioana / 18.11.2020, 17:41
Căldura și apa caldă în București. Mesajul primarului Nicușor Dan. Cum vor resimți bucureștenii această iarnă

Ce se va întâmpla cu căldura și apa caldă în București? Primarul Nicușor Dan a răspuns celor mai importante întrebări ale momentului, într-o conferință de presă susținută miercuri, 18 noiembrie. Ce va însemna, de fapt, „o iarnă grea” pentru bucureșteni?

Căldura și apa caldă în București. Primarul Nicușor Dan, explicații noi cu privire la modul în care vor resimți bucureștenii iarna ce va urma

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a susținut, miercuri, o conferință de presă în care a prezentat un prim bilanț, după 20 de zile de mandat. Edilul a făcut precizări suplimentare cu privire la o altă declarație dată de el, în care anunța că pe bucureșteni îi așteaptă „o iarnă grea”. Potrivit acestuia, rețeaua principală de cădură este, în prezent, de trei ori mai proastă decât în urmă cu trei ani.

„Înseamnă că reţeaua de transport principal a agentului termic este de 3 ori mai proastă decât acum 3 ani, indicatorul fiind cantitatea de apă care se pierde. Am spus că vom avea o iarnă grea, pentru că reţeaua de transport va fi mai proastă decât acum 3 ani. Aşa cum am spus şi în campanie şi am confirmat şi acum, tot ce putem să facem în această situaţie pe care am primit-o este să avem cel mai bun răspuns, adică intervenţia cea mai rapidă care se poate, şi o comunicare cât mai bună cu cetăţenii”, a răspuns Nicușor Dan, întrebat despre afirmația făcută chiar de el, în urmă cu puțin timp, potrivit căreia „vom avea o iarnă grea”.

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, sustine declaratii de presa la sediul guvernului, in Bucuresti, miercuri 18 noiembrie 2020. Inquam Photos / George Calin
Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, sustine declaratii de presa la sediul guvernului, in Bucuresti, miercuri 18 noiembrie 2020. Inquam Photos / George Calin

Există soluții pentru căldura și apa caldă în București?

Întrebat ce se va întâmpla cu căldura și apa caldă în București, Nicușor Dan a dezvăluit că  vor fi numeroase avarii, însă există echipe şi materiale cu care se poate interveni cât se poate de repede. Primarul a mai anunțat și înființarea unui Call Center pentru bucureşteni, unde pot sesiza problemele privind termoficarea în Capitală.

„Vom avea sute de avarii. Raportul pe care l-am primit când am semnat contractul pentru acea finanţare e că în ultimul an am avut 1.700 de avarii. O să avem sute de avarii, promisiunea este de a interveni cât se poate de repede. Soluţia este pe termen mediu. Există o soluţie de avarie în care să ne asigurăm că există suficiente echipe şi material şi există şi oamenii să fie informaţi asupra problemei. Am spus în campanie. Nu se poate mai mult. Soluţia e pe termen mediu şi o să înceapă lucrările din primăvară”, a explicat primarul general al Capitalei.

Vom avea sau nu luminițe de Crăciun în București, în acest an?

În cadrul conferinței de presă de miercuri, Nicușor Dan a vorbit și despre iluminatul public de sărbători, dezvăluind că vechea administraţie a încheiat un contract cu un operator privat, ce va expira în această iarnă. Ca urmare, Bucureștiul va avea aceeaşi decorare ca anul trecut.

„Din informaţiile pe care le am până la acest moment, contractul care a fost semnat pe 3 ani şi va expira odată cu această iarnă, din câte înţeleg s-au executat lucrări pe 90% din ce prevedea el. În linii mari o să avem aceeaşi decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut. Din câte înţeleg, acest contract este de 9 milioane lei”, a completat Dan.

Întrebat dacă se ia în calcul amânarea aprinderea luminiţelor pe străzile Capitalei pe 1 decembrie, Primarul General a răspuns: „Este o decizie pe care o să o luăm, în funcţie de costuri. Dacă tot s-au pus o să se aprindă”.