Home » Life & Style » Știri mondene » Ce meserie are soția lui Nicușor Dan. Salariul pe care îl încasează într-o lună

Ce meserie are soția lui Nicușor Dan. Salariul pe care îl încasează într-o lună

Bucur Ioana / 20.10.2020, 12:17

S-au cunoscut în studenție, într-unul dintre cele mai cunoscute cluburi din București. Soția lui Nicușor Dan, cea care i-a fost alături la fiecare pas al carierei sale de activist și politician, a dezvăluit cum a reușit „un matematician să o cucerească”. Puțini știu ce meserie are, de fapt, Mirabela Dan și ce salariu impreionant încasează lună de lună.

Ce meserie are soția lui Nicușor Dan? Mirabela încasează într-o lună o sumă impresionantă de bani

Îi este alături de 15 ani, i-a dăruit o fiică superbă și este cea care l-a ajutat să înființeze și să administreze Asociația Salvați Bucureștiul. Puțini știu, însă, ce meserie are soția lui Nicușor Dan. Ei bine, se pare că Mirabela Grădinaru este manager la una dintre cele mai mari companii auto din România. În spațiul public nu există foarte multe informații despre actualul loc de muncă al soției primarului Buureștiului. Aceasta ar încasa într-o lună un salariu de peste 1.000- 2. 000 de euro. Potrivit playlab.ro, grila de salarizare pentru un angajat care lucrează în România din categoria Management este, în general, între 2.867,00 RON (salariu minim ) la 9.955,00 RON (cea mai mare medie, iar salariul maxim real este mai mare). Acesta ar fi salariul total lunar, cu bonusuri cu tot. Astfel, salariile variază drastic în funcţie de diferite posturi de muncă.

Ce meserie are soția lui Nicușor Dan. Salariul pe care îl încasează într-o lună (sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Ce meserie are soția lui Nicușor Dan. Salariul pe care îl încasează într-o lună
(sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Nicușor Dan, noul primar al orașului București, locuiește în chirie, în Sectorul 5 al Capitalei

Nicușor Dan, soția lui, Mirabela și fiica lor, Aheea, locuiesc în chirie, într-o casă din Sectorul 5 al Bucureștiului. Din fața bibliotecii lor impresionante ce cuprinde lucrări din „istoria de matematician” a lui Nicușor Dan, cei doi au vorbit despre locul în care se simt „acasă”.

„Este o casă foarte caldă, în care avem intimitate, în care putem lucra, dormi și juca, în același timp, fiind poziționată pe două niveluri. Foarte importanți sunt și vecinii din cartier. Este o comunitate foarte frumoasă, sunt foarte multe familii tinere cu copii…ne simțim foarte bine”, a spus Mirabela, soția lui Nicușor Dan, penru stirileprotv.ro.

Ce meserie are soția lui Nicușor Dan. Salariul pe care îl încasează într-o lună (sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)
Ce meserie are soția lui Nicușor Dan. Salariul pe care îl încasează într-o lună
(sursa foto: )

Cum a reușit să își cucerească Nicușor Dan soția?

Mirabela și Nicușor Dan s-au cunoscut într-unul dintre cluburile preferate ale stundeților din București. Deși ar fi trebuit să plece acasa, la Vaslui, în acea zi, o întâmplare fericită a ținut-o pe Mirabela încă o zi în oraș. Se întâmpla acum 15 ani. Întrebată cum cucerește un matematician o fată, Mirabela a mărturisit că…prin dans! Cu dansul m-a cucerit, atunci când ne-am întâlnit prima dată. Dansează foarte bine!”

„Ne-am cunoscut în anul 2005, pe vremea când eu eram studentã în Bucuresti, la Geografie. Îmi aduc aminte cã se terminase sesiunea de examene, aveam bilet sã mã întorc acasã, dar chiar în ziua aceea s-a întors o prietenã ce fusese plecatã cu bursã Erasmus în Franta. Am renuntat sã mã mai întorc acasã si am iesit cu mai multi prieteni. Am zis sã mergem seara în Club A, clubul pe care noi îl frecventam în serile de dupã sesiune sau de dupã zilele în care aveam proiecte, iar atunci l-am întâlnit pe Nicusor. Sau el m-a întâlnit pe mine. Nu stiu dacã a fost dragoste la prima vedere, dar a fost chimie, atractie, asta a fost sigur. Apoi, lucrurile au venit de la sine”, a declarat acum câţiva ani Mirabela pentru jurnaliştii de la vremeanoua.ro.