Home » Știri » De ce pisicile scapă adesea lucruri pe podea. Cel puțin 5 motive care se ascund în spatele acestui obicei

De ce pisicile scapă adesea lucruri pe podea. Cel puțin 5 motive care se ascund în spatele acestui obicei

Manolică Anca / 20.05.2022, 11:01
De ce pisicile scapă adesea lucruri pe podea. Cel puțin 5 motive care se ascund în spatele acestui obicei

Dacă ai pisică, sigur ți s-a întâmplat și ție să stai liniștit pe canapea și să vezi că aceasta se cațără pe un raft, unde ai multe decorațiuni, și încet, și uneori uitându-se la tine, începe să le lovească cu lăbuța până când acestea ajung pe podea. De ce fac pisicile acest lucru? Descoperim împreună câteva motive, în rândurile de mai jos.

De ce dau pisicile peste lucruri

Uneori, pisicile noastre pot fi niște tovarăși amuzanți și ciudați. Le place să doarmă în capul nostru, să se joace cu cutii, să sprinteze și să sară de pe canapele sau rafturi. Un alt comportament ciudat pentru noi pe care felinele par să-l iubească este lovitul lucrurilor. Și în timp ce obiceiul poate fi amuzant uneori, alteori ne lasă cu pagube sau mizerie de curățat.

Oricât de mult ne deranjează și oricât de mult am crede că o formă de răzbunare, nu este așa. Ele fac acest lucru din alte motive, care nu au nimic de-a face cu faptul că sunt ființe malefice sau că ar căuta să se răzbune pe noi. Hai să vedem care sunt acestea.

1. Le stau în cale și le deranjează

Pisicile sunt animale foarte agile. Se plimbă printre obiectele de pe blaturi, mese sau rafturi. Dar, dacă, dintr-un motiv oarecare, pisica noastră este supraponderală, s-ar putea să nu fie atât de ușor să evite aceste obiecte și să dea involuntar peste acela care nu i-a permis să treacă.

2. Se plictisesc

Pisicile care stau numai în care se plictisesc dacă nu faci ceva în acest sens. Așadar, în timpul în care nu doarme, ar fi bine să faci ceva activități și cu felina ta. De exemplu, poți să:

  • ascunzi mici bucăți de mâncare prin casă și să o încurajezi să le găsească ca și cum ar fi la vânătoare.
  • pui rafturi la diferite înălțimi, astfel încât să poată ajunge la ele și să observe împrejurimile de sus.
  • te joci cu el cu bile de hârtie argintie. Pune-o să ți le aducă. Pentru că da, pisicile, ca și câinii, învață să aducă mingi sau alte obiecte pentru ca stăpânul să ne joace cu ele.
  • înveți trucuri pentru a le stimula.

Dacă nu reușești să le stimulezi mental se vor plictisi. Iar această plictiseală le poate determina să doarmă mai mult, să mănânce mai mult sau să îți caute singure de „lucru”, cum ar fi să arunce lucruri pe podea, doar pentru a le vedea cum cad și apoi să se joace cu ele.

De ce dau pisicile peste lucruri
De ce dau pisicile peste lucruri

3. Caută atenție

Legat de punctul anterior, dacă pisica ta observă că îi acorzi atenție atunci când aruncă ceva, va continua să facă acest lucru. De fapt, ele percep că noi, oamenii, trecem de la a nu le acorda atenție la a le acorda atenție în momentul în care scapă ceva pe jos.

4. Este un joc

Am observat adesea cum pisicile se joacă cu prada lor înainte de a o mânca. Acesta este un instinct cu care se nasc și care rămâne întact de-a lungul vieții.

5. Nu văd bine

Vederea de aproape a unei pisici nu este la fel de bună ca cea de la distanță. O pisică poate vedea de la depărtare un mamifer mic în mijlocul grădinii, dar când vine vorba de a bea apă din castron, ea nu-l poate vedea prea vine de aproape. Acesta este motivul pentru care multe pisici își scufundă labele în apă înainte de a bea, pentru a determina locul unde se află bolul.